Je trekkerrijbewijs halen

Print

 

Ben jij 16 jaar of ouder en wil je graag je T-rijbewijs halen?

Wellantcollege  biedt je deze mogelijkheid. We  hebben hiervoor een speciaal gebouwde combinatie.

Per 1 juli 2015 is het T-rijbewijs ingevoerd. Vanaf deze datum is het behalen van een trekker certificaat niet meer mogelijk. Hiermee zijn de eisen van rijvaardigheid voor alle bestuurders van landbouwvoertuigen gelijkgesteld. Deze eisen zijn vastgesteld in de wegenverkeerswet en in het reglement rijbewijzen. Voor wie is het T-rijbewijs verplicht?

Iedereen van 16 jaar of ouder die een land- of bosbouwtrekker (LBT), of een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) op de openbare weg bestuurt.

Vanaf 16 jaar


Vanaf 15,5 jaar kun je een theorie-examen afleggen bij het CBR voor de categorie T. Het examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Het theoriecertificaat wat je hierbij behaalt is 1,5 jaar geldig. Binnen die 1,5 jaar moet je dan ook het praktijkexamen behalen.

Vanaf 16 jaar mag je op voor je praktijkexamen. Dit examen duurt 85 minuten.

17+ met B-rijbewijs


Was je vóór 01-07-2015 in het bezit van je B-rijbewijs, dan krijg je bij de eerstvolgende vernieuwing van dit rijbewijs automatisch het T-rijbewijs bijgeschreven.

18+ met C-rijbewijs

Ben je in het bezit van een C-rijbewijs, dan hoef je niets te ondernemen. Je mag ook zonder bijschrijving een tractor besturen. Wanneer je je rijbewijs vernieuwt wordt het T-rijbewijs er automatisch bijgeschreven. Behaal je je C-rijbewijs na de ingangsdatum, dan staat het T-rijbewijs er direct bij.

Uitzonderingen

Bestuurders van gazonmaaiers en kleine straatvegers (met slechts één functie), welke in transportstand niet breder is dan 1.30 m., zijn vrijgesteld van het T-rijbewijs, mits deze voertuigen niet voorzien zijn van een trekhaak.

Theorie-examen

Je kunt bij Wellant een inlogcode voor een e-learningmodule bestellen. Hiermee studeer je zelfstandig voor het theorie-examen. Wil je meer weten of de module bestellen? Neem contact op met het Wellantcollege, dan vertellen we je over de mogelijkheden.

Praktijkopleiding

Voordat je met de praktijklessen gaat starten krijg je eerst een intake, hierin bespreek je na het rijden met de instructeur hoeveel lessen je naar verwachting nodig hebt om in één keer te kunnen slagen. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten.

Uitvoerlocatie

Je volgt de lessen op het Wellantcollege in Houten. Het praktijkexamen wordt afgenomen in Odijk.
Let op: het theorie-examen is altijd bij het CBR.

Tarieven


Je kunt kiezen uit verschillende pakketten:  

Pakket A: intake + 6 uur rijles + examen     € 1.020,00
Pakket B: intake + 9 uur rijles + examen     € 1.295,00
Pakket C: intake + 12 uur rijles + examen    € 1.570,00
Pakket D: intake + 15 uur rijles + examen    € 1.840,00


Herexamen € 350,00


Losse rijles € 95,00 

Ben jij enthousiast?

Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier of neem contact op via onderstaande gegevens.

Wanneer je je inschrijft voor een cursus, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Vragen?

Wellantcollege
Randhoeve 2
3992 XH Houten
Telefoon: 030-6377024

cursussentrainingen@wellant.nl

www.wellant.nl

Stuur door