Minigraver voor Wellantcollege Aalsmeer

06 oktober 2010 12:33

Deze luxe machine kan nu ingezet worden bij de praktijklessen van de afdeling Tuin, Park & Landschap, een van de opleidingen van MBO Aalmeer. Naast het leren werken met deze machine, kunnen de leerling-hoveniers nu ook opgeleid worden voor het Arbo-onderdeel: “Veilig werken met de minigraver”. Zij moeten dan in theorie en praktijk laten zien, dat ze beschikken over voldoende deskundigheid bij het werken met een dergelijke minigraver.

Het praktijkonderdeel werd tot nu toe uitbesteed, maar nu kan dit op het schoolterrein gaan plaatsvinden. Op deze manier kunnen meer leerlingen professioneel vertrouwd raken met deze machine. Deze minigraver werd dan ook met het nodige enthousiasme binnen gehaald en kreeg Els Jongsma, directeur van MBO Aalsmeer, de sleutels uitgereikt door de heer De Kok.

Naast de opleiding voor de minigraver verzorgt de school voor zijn leerlingen ook de certificering voor o.a. trekker, heftruck, bosmaaier en motorkettingzaag. Uiteraard moeten de leerlingen ook hun VCA certificaat behalen, om veiliger en gezonder te werken!

Stuur door