Deze cursus Tuintekenen start met de basis. In deze cursus teken je met de hand en leer je het ontwerpproces vanaf het begin in de vingers te krijgen. 

Inhoud

 

Je start met het inventariseren van alle wensen en eisen waaraan het toekomstige tuinontwerp moet voldoen. Met inventariseren bedoelen we het in kaart brengen van de aanwezige omstandigheden, bijvoorbeeld zon-schaduw, grondsoort, type woning, gezinssamenstelling, tot en met de wensen van de opdrachtgever. Vervolgens analyseer je deze gegevens en breng je ze in kaart. Op basis van je analyse ga je een visie ontwikkelen. Die visie is van belang voor het maken van een sterk tuinplan. Jij gaat immers iets maken wat de opdrachtgever zelf niet kan bedenken. Vanuit je visie ga je schetsontwerpen maken. Tijdens de lessen krijg je feedback op je schetsontwerpen, zodat je weer vooruit kunt. We werken met verschillende fictieve opdrachten. Je gaat dus niet naar echte opdrachtgevers.

 

Tijdens het opleveren van de schetsen krijg je opdrachten over het opwerken van een ontwerptekening. Met het opwerken van een ontwerp wordt bedoeld dat je eigen symbolen maakt en leert gebruiken om de leesbaarheid van de tekening te vergroten. Hierbij stimuleren we je om een eigen stijl te creëren.

 

Na de ontwerpfase (inventariseren – analyseren – maken van schetsontwerpen), wordt een start gemaakt met het maken van een beplantingsindicatieplan. In een beplantingsindicatieplan beschrijf je hoe de beplanting eruit gaat zien zonder hierbij de namen van de planten te gebruiken. De planten maken immers uiteindelijk je tuin! Je leert hoe je een beplantingsindicatieplan opzet, op zo’n manier dat de gekozen beplanting je tuinontwerp versterkt.

 

Kort samengevat komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inventariseren van wensen en eisen
  • Analyseren van de gegevens
  • Ontwikkelen van een visie
  • Maken van schetsontwerpen
  • Beplantingsindicatieplan

 

De tuinen die je in de basiscursus Tuintekenen leert ontwerpen, hebben een afmeting van maximaal 100m2.

 

De cursus wordt afgesloten met een examen. Voor dit examen zal een tuin gekozen worden met een afmeting van maximaal 100 m2.

 

Cursusdata

Deze cursus start op maandag 28 september 2020. 

 

De lessen vinden om de week plaats op maandag van 16.30 uur tot 19.00 uur.

Heb je een vraag? Neem voor meer informatie contact op met Cursussen & Trainingen:

E-mail: cursussentrainingen@wellant.nl

Telefoon: 030-6345187

Voorkennis

Voor de basiscursus Tuintekenen is MBO denkniveau vereist. Kennis van planten is wenselijk maar voor deze basiscursus geen eis.

Duur

Deze cursus bestaat uit 15 bijeenkomsten van 2,5 uur.  

Locatie

De brancheopleiding vindt plaats bij Wellantcollege. Randhoeve 2, 3992 XH in Houten. 

Prijs

De kosten van deze cursus bedragen voor cursusjaar 2020/2021 € 600,- (0% btw) per deelnemer. 

 

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier