Ben jij 16 jaar of ouder en wil je graag je T-rijbewijs halen? Wellantcollege Houten biedt je deze mogelijkheid. We hebben hiervoor een speciaal gebouwde combinatie.

 

 

Corona update:

Ja we mogen weer!  Wil jij ook je trekkerrijbewijs halen? Schrijf je dan in via de link onderaan de pagina 'Ik wil een intake plannen'!

  

Voor wie is het T-rijbewijs verplicht?

Iedereen van 16 jaar of ouder die een land- of bosbouwtrekker (LBT), of een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) op de openbare weg bestuurt.

 

Theorie-examen

Vanaf 15,5 jaar kun je een theorie-examen afleggen bij het CBR voor de categorie T. Het examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen. Het theoriecertificaat dat je hierbij behaalt is 1,5 jaar geldig. Binnen die 1,5 jaar moet je dan ook het praktijkexamen behalen.  De aanvraag en de betaling van het theorie-examen regel je zelf. Het theorie-examen vindt plaats bij het CBR. Klik hier voor meer informatie.

 

Je kunt bij Wellantcollege een inlogcode voor een e-learningmodule bestellen. Hiermee studeer je zelfstandig voor het theorie-examen.

Wil je meer weten of de module bestellen? Neem contact op met Wellantcollege, dan vertellen we je over de mogelijkheden.

 

Praktijklessen

Je mag deelnemen aan de praktijklessen wanneer je:

 

  • 16 jaar of ouder bent 
  • geslaagd bent voor het theorie-examen
  • een goedgekeurde gezondheidsverklaring hebt van het CBR. Deze kun je hier aanvragen.

 

Voor je met de praktijklessen start, krijg je eerst een intake van twee uur. Na deze intake krijg je van de instructeur een advies over het aantal lessen dat je nodig hebt om het praktijkexamen te halen. De praktijklessen worden gegeven in blokken van drie uur.

 

Je volgt de praktijklessen bij Wellantcollege in Houten. Het praktijkexamen wordt afgenomen op de examenlocatie in Odijk.

 

Wanneer je je inschrijft voor een cursus, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Wellantcollege Cursussen en Trainingen.
  
 
 

Voorkennis

geen

Locatie

Je volgt de lessen op het Wellantcollege in Houten. Het praktijkexamen wordt afgenomen in Odijk.
Let op: het theorie-examen is altijd bij het CBR.

Prijs en duur

Je kunt kiezen uit verschillende pakketten: 
 

Pakket A: intake + 9 uur rijles + examen     € 1.295,00
Pakket B: intake +  12 uur rijles + examen   € 1.570,00
Pakket C: intake + 15 uur rijles + examen    € 1.840,00

Pakket D: intake + 18 uur rijles + examen    € 2.130,00  
       
Herexamen € 350,00      
Losse rijles € 95,00 per uur.

 

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier

Resultaat

T-rijbewijs