De wereld om ons heen verandert continu. Goed kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen binnen de sector is daarom van groot belang. In deze topopleiding richten we ons op toekomstgericht en vernieuwend ondernemen. Je leert doeltreffende verbeteringen door te voeren binnen je eigen bedrijf of bij je werkgever. Ook komt de dagelijkse bedrijfsvoering van een melkveebedrijf aan bod. Daarnaast is er aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en leer je de sterke kanten van jouw ondernemerschap beter te benutten.

 

Inhoud

 

In de topopleiding leer je doeltreffende verbeteringen door te voeren in je eigen bedrijf of bij je werkgever. De focus ligt op de toekomst; oftewel vernieuwend ondernemen. 

 

Er is veel aandacht voor het boekhoudrapport. Je leert je eigen financiële cijfers te ontrafelen en te

vertalen naar de dagelijkse bedrijfsvoering. Daarnaast ontwikkel je jezelf op sociaal en communicatief vlak. Je ontdekt wat je sterke punten en je verbeterpunten zijn en hoe je die verder kunt ontwikkelen. Hierdoor word je een betere gesprekspartner voor vertegenwoordigers en bestuurders, maar ook voor mensen uit de financiële wereld.

 

Je sluit de topopleiding af met het schrijven van een bedrijfsplan, waarin je een financiële doorkijk maakt naar je bedrijfsontwikkeling voor de komende vijf jaar. Circa 75% van deze bedrijfsplannen wordt daadwerkelijk uitgevoerd.

 

De topopleiding is ontwikkeld samen met het bedrijfsleven en de gastdocenten zijn experts binnen hun vakgebied. Aan de hand van 10 thema’s brengen zij je theoretische en praktische kennis naar een hoger niveau:

 

  1. Grasland - Bert Philipsen / Wageningen Universiteit
  2. Voeding - AgruniekRijnvallei en De Samenwerking
  3. Fokkerij - CRV en Jos Knoef
  4. Bodem en Bemesting - Piet Riemersma / Van Ieperen Veehouderij 

  5. Financiering en Belasting - WEA Accountants en de Rabobank

  6. Bedrijfsovername en bewerkingskosten - Flynth

  7. Diergezondheid - Tine van Werven / Faculteit Diergeneeskunde UU

  8. Huisvesting en Vergunning - Sander Wijsman / Wijsman Agrarisch adviesbureau

  9. Kwaliteitsborging - Qlip

  10. Persoonlijke ontwikkeling - Johan Weerkamp en Maarten van Woerden

 

Voor wie?

 

De opleiding is bedoeld voor een ieder die in de melkveehouderij werkzaam is met een niveau 3 werk- en denkniveau of hoger en in zichzelf wil investeren. Daarnaast moet je kunnen beschikken over de financiële cijfers van een melkveebedrijf.

 

Wanneer je je inschrijft voor een cursus, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Wellantcollege Cursussen en Trainingen.

 

Brochure

Download hier de brochure

 

 

 

Cursusdata

Startdatum: 27 oktober 2020

 

Neem voor meer informatie contact op met Cursussen & Trainingen:

E-mail: cursussentrainingen@wellant.nl

Telefoon: 030-6345187

Voorkennis

De opleiding is bedoeld voor een ieder die in de melkveehouderij werkzaam is met een niveau 3 werk- en denkniveau of hoger en in zichzelf wil investeren. Daarnaast moet je kunnen beschikken over de financiële cijfers van een melkveebedrijf.

Duur

De topopleiding bestaat uit 20 lesdagen. Je volgt één dag per week masterclasses die alle facetten van het bedrijf belichten met de problematiek en mogelijkheden van nu en de toekomst. De lessen vinden plaats op dinsdagen van 09.30 tot 16.00 uur. 

Locatie

De topopleiding vindt plaats bij Wellantcollege in Houten. Een aantal bijeenkomsten vindt plaats op een praktijkbedrijf in de regio. Hierdoor zijn we in staat om praktijk en theorie perfect te combineren. 

Prijs

Deze opleiding kost € 3.375,00 vrij van BTW.

 

Kom je in aanmerking voor subsidie? Klik hier

Resultaat

Getuigschrift.