Wellant mbo heeft de SustainaBul MBO 2020 gewonnen. Daarmee zijn we de duurzaamste mbo van heel Nederland!

 

Vrijdag 11 december was het slotevent Duurzaam Denken & Doen, georganiseerd door Coöperatie Leren voor Morgen. Wellantcollege hoste het online event vanaf het Wellantpark.

Op het slotevent spraken studenten van verschillende scholen over duurzaamheid in het onderwijs. Ook gingen bestuurders van verschillende mbo-scholen met elkaar in gesprek. Wellant-student Sepp Zweekhorst en bestuurders Annemarie Moons en Gabe van der  Zee waren onder andere aan het woord.

 

Aan het eind van het event werd de top 3 van de SustainaBul MBO bekend gemaakt. Net als vorig jaar stond naast Wellant mbo ook Koning Willem I College in de top 3. ROC van Flevoland en Amsterdam deed voor het eerst mee en eindigde meteen op derde plaats.

 

Dít jaar ging Wellant mbo er met de winst vandoor. De bul werd uitgereikt door Sandra Pellegrom, SDG coördinator Nederland.

 

We zijn ontzettend trots op deze prijs. Een eerste plaats betekent niet dat we klaar zijn: de komende jaren gaan we nog verder aan de slag om duurzaamheid terug te laten komen in ons eigen denken en doen; van onderwijs tot bedrijfsvoering.

 

Benieuwd hoe het event was? Bekijk de livestream terug.

Gabe van der Zee en Sandra Pellegrom