Kleine, veilige school 

Wellant Mavo Stek is een kleine en veilige school. We hebben ongeveer 285 leerlingen. Je voelt je er snel op je gemak. Onze docenten kennen alle leerlingen. En de leerlingen kennen alle docenten. Dat geeft een vertrouwd gevoel. 


Begeleiding  

Je eerste aanspreekpunt is altijd je mentor. Hij of zij kent jou goed en je ziet je mentor iedere dag bij de dagstart. Maar soms heb je een beetje extra begeleiding of hulp nodig. Dat kan zijn omdat je dyslectisch bent of je niet lekker in je vel zit. Gelukkig doen we er alles aan om jou te helpen.en dan kun je hiervoor terecht bij onze leerlingbegeleiders. Zij helpen je dan door bijvoorbeeld door gesprekken met je te voeren.

 

Als je dyslectisch bent, krijg je een dyslexiepasje. Hierop staat hoe de leraren het voor jou makkelijker kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld extra tijd krijgen voor het maken van toetsen. 
Als dyslexie is vastgesteld, is dat vaak al op de basisschool ontdekt. Voor ons is het belangrijk om te weten of je dyslexie hebt, want dan kunnen we je beter helpen en er extra op letten bij je schoolwerk, huiswerk, toetsen en zelfs je examen. Je krijgt dan bijvoorbeeld extra tijd, een tekst met een groot lettertype of de tekst via een koptelefoon. 

 

Veiligheid in en om de school 

We vinden het belangrijk dat jij je thuis voelt. Wellant doet dit onder andere door je te beschermen tegen agressie, geweld, seksuele intimidatie en discriminatie. We vragen jou daar ook aan mee te werken. Dan wordt het prettig voor iedereen.

We zorgen dat de gebouwen en de materialen waarmee je werkt aan strenge veiligheidseisen voldoen, zodat er met jou en je spullen vrijwel niets kan gebeuren. Voor je persoonlijke spullen, zoals de schooltas en mobieltje, hebben we een kluisje waarin je alles veilig op kunt bergen. Ook hangen er op een aantal belangrijke punten in school camera's, om alles in de gaten te houden. 

Alle Dordtse scholen voor voortgezet onderwijs hebben samen afspraken gemaakt met de politie, het openbaar ministerie en de gemeente voor nog meer veiligheid. Deze afspraken zijn opgenomen in het convenant "Veilig in en om de school". 

Pesten

Bij Wellant willen we niet dat je gepest wordt. Als je gepest wordt of als je vindt dat een ander gepest wordt dan kun je dat melden. Daarna moeten de pesters laten zien dat ze hun gedrag kunnen veranderen. Wij begeleiden zowel de leerlingen die gepest worden als de pesters.