Je hobby op school, dat is mooi. Vind je zingen, dansen en acteren helemaal het einde? Kies dan voor de Theaterklas.Wil je meer weten over hoe je een eigen bedrijf start? Kies dan voor de Businessklas. Deze klas kun je volgen vanaf leerjaar 3.  

Theaterklas

Vind je het heerlijk om op een podium te staan? Speel je graag een rol of maak je muziek? Of wil je zingen en dansen? Dan ben je op Stek op je plek! Kom en volg dan onze Theaterklas.

 

Hoe werkt de Theaterklas?

De Theaterklas wordt binnen het vaste mavo-schoolprogramma aangeboden. Binnen dat vaste programma volg je een aantal uur per week Theaterklas. De eerste twee leerjaren maak je kennis met de verschillende theatervakken. In het derde leerjaar kies je 2 vakken waarin je je verdiept. Het vierde leerjaar is het examenjaar. Dan presenteer jij je eindstuk. Voor de Theaterklas kom je auditie doen voor een plekje. Je kunt dan laten zien dat je talent hebt en dat je ook nog eens durft! De auditie maakt deel uit van aanname in de Theaterklas. Aan de Theaterklas zijn extra kosten verbonden omdat leerlingen regelmatig workshopdagen hebben van allerlei artiesten uit het vak en er voorstellingen bezocht worden.

 

Wat leer je er allemaal?

Je kunt je in de Theaterklas helemaal uitleven. Met vakken zoals dansexpressie, drama, muziek en theatertechniek kun jij je passie volgen. Vorig jaar heeft de Theaterklas de musical Beauty and the Beast op de planken gebracht. Een fantastische voorstelling vol zang, dans en muziek. Dit kun jij volgend jaar ook!

Ben je klaar met de Theaterklas, dan kun je verder leren aan een mbo opleiding gericht op theater of de havo voor muziek en dans, maar ook naar alle andere sectoren van het mbo en soms havo.

 

Workshops

In de Theaterklas volg je minimaal 3 workshops per jaar, bijv. over ritme, rap en allerlei dansvormen, spel, drama etc. Regelmatig worden deze workshops gegeven door bekende artiesten uit de wereld van de musical en tv. Wat natuurlijk supergaaf is!

 

Belangrijk om te weten

De Theaterklas maakt deel uit van het vaste programma. Er wordt een theaterbijdrage gevraagd en hiermee worden voorstellingen betaald en de inhuur van extra vakmensen voor de workshops. Na het succesvol afronden van de Theaterklas krijg je een Theaterklas certificaat, naast je mavo-diploma.

Doe-auditie-middag

Geef je hier  op voor de doe-auditie-middag!

 

Businessklas

Droom je van een eigen onderneming of wil je later de handel in? Dan zit je bij goed bij Wellant Mavo Stek. De Businessklas is een themaklas waar je de eerste kneepjes van het ondernemen leert door het vooral zelf te doen. En waarbij je zelfs een erkend Vecon Business school certificaat kunt behalen!

 

Hoe werkt het?

Tijdens de eerste twee leerjaren volg je lessen economie, volgens Jong Ondernemen. Je werkt aan grote projecten en Social Enterprising. Een project waar de eerstejaars enthousiast aan werken is het organiseren van een kerstmarkt. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel nl. Serious Request. Tweedejaars leerlingen werken aan het project 'Day for change'. Vanaf leerjaar 3 kun je kiezen voor de Businessklas. Dit wordt binnen het vaste mavo schoolprogramma aangeboden. Elke week wordt een vast gedeelte (dagdeel) gereserveerd voor de Businessklas. Je krijgt theorielessen en je volgt praktijklessen. Onderdeel van het programma zijn bedrijfsbezoeken en je volgt gastpresentaties.

 

Wat leer je er allemaal?

Je leert alles over economie, handel en geld. Je leert organiseren en presenteren. Over ICT, reclame en hoe je een website bouwt. En hoe je bijvoorbeeld Facebook en Twitter in je onderneming kunt gebruiken. Maar ook hoe je een ondernemingsplan kunt schrijven. Zo kun je schooltijd combineren met iets dat je echt leuk vindt.

 

Belangrijk om te weten.

De Businessklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders een Businessklasbijdrage gevraagd. De kosten bedragen zo'n 80 euro per jaar. Voor het succesvol afsluiten van de Businessklas krijg je een Vecon Business school certificaat, naast je mavo-diploma.