De schoolse vakken  

Net als op andere scholen krijg je bij ons vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde, NASK (natuur- en scheikunde), biologie, mens en maatschappij en Duits. 

 

Ook na groep 8 maak je CITO-toetsen. Deze gaan natuurlijk wel iets anders dan op de basisschool. Tijdens de lessen maak je toetsen Nederlands, Engels en rekenen/wiskunde. Hiermee kijkt de school naar je voortgang. Ze tellen niet mee voor een cijfer. Dus de druk is minder hoog dan op de basisschool.

 

De Businessklas

Naast het volgen van de reguliere programma kun je ook kiezen voor de Businessklas. Je krijgt dan vier uur per week les waarin je alles leert over wat jij echt leuk vindt. Lees meer

 

Project

Tijdens Project werk je een aantal uren per week in kleine groepjes aan ‘uitdagingen’. Dat zijn grote opdrachten, die je al samenwerkend uitwerkt. Bij Project mag je zelf ‘uitdagingen’ uitkiezen en werk je binnen een bepaald thema, zoals De Wereld of Jij en je lichaam. Samenwerken, plannen en organiseren, presenteren en evalueren staan centraal. Je spreekt met elkaar af wat je precies gaat doen, hoe je het aan wil pakken en wanneer je denkt klaar te zijn met de opdracht. Ook zijn er individuele opdrachten. Dan gaat het vooral om informatie opzoeken. Soms moet je voor Project naar buiten om bijvoorbeeld foto’s te maken. Project is een veelzijdig vak, met alle ruimte om op je eigen manier te kunnen doen wat je leuk vindt. En dat is volgens ons de perfecte manier om te leren.

 

Onderbouw 

In de onderbouw ligt de nadruk op je persoonlijke vorming. Je leert actief en zelfstandig te leren. Vanaf leerjaar 1 kijken we hoe jij het beste leert, welke thema’s het beste bij jou passen en hoe zelfstandig je bent. Zodat je op jouw niveau alle kerndoelen van de onderbouw haalt. 

 

Bovenbouw

In de onderbouw heb je kennisgemaakt met de verschillende vakken die er zijn. In de bovenbouw maak je keuzes die het beste aansluiten op jouw interesses en op de vervolgopleiding die je wilt gaan volgen. Hier bereid je je voor op het mbo of havo en volg je het examenprogramma. Je maakt ook een sectorwerkstuk.