Droom je van een eigen onderneming of wil je later de handel in? Dan zit je bij Westplas Mavo goed. De Businessklas is een themaklas waar je de eerste kneepjes van het ondernemen leert door het vooral zelf te doen. 

 

Wat leer je er allemaal?  

In de Businessklas leer je organiseren, presenteren en samenwerken. Maar je leert er ook van alles over marketing en reclame. Je volgt workshops over het maken van een website of hoe je een webshop maakt. Deze kennis en ervaringen gebruik je om zelfstandig aan leuke projecten te werken. Zo ontdek je snel waar je goed in bent en hoe je die talenten in kunt zetten voor je eigen mini-onderneming op school.

Hoe werkt het?  

De Businessklas wordt binnen het vaste schoolprogramma aangeboden. Je volgt dus gewoon het vaste mavo programma. Elke week wordt een vast gedeelte (dagdeel) gereserveerd voor de Businessklas. Je krijgt theorielessen. Je volgt praktijklessen. En je gaat op bedrijfsbezoeken en volgt gastpresentaties.   

In het eerste leerjaar beginnen je handelsactiviteiten op de jaarlijkse kerstmarkt. Deze markt organiseer je ook helemaal zelf. In het tweede jaar mag je jouw eerste eigen bedrijf opzetten. Dit doe je met een kleine lening (microkrediet) die je van ‘Day for Change’ kunt krijgen. Je moet daarvoor wel een korte presentatie/spreekbeurt (bedrijfspitch) over je plannen en je bedrijf geven. Vorig jaar werden er zo armbandjes, planten en zeepfiguren verkocht en werden auto’s gewassen om winst te maken. Met deze winst worden startende ondernemers in derdewereldlanden gesteund. In alle leerjaren bezoek je verschillende bedrijven in de omgeving van Aalsmeer maar ook bijvoorbeeld Coca Cola in België. Zo kom je op een leuke manier te weten wat voor beroepen er allemaal bestaan en wat voor opleiding je daarvoor nodig hebt.

Belangrijk om te weten

De Businessklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd voor de Businessklas. De kosten bedragen zo'n 80 euro per jaar.De Businessklas maakt geen onderdeel uit van je examen maar je krijgt naast je mavo-diploma een Businessklascertificaat.