We hebben op school verschillende manieren hoe je binnen en buiten schooltijd iets kan doen voor en mét de school. Je kunt lid worden van de volgende commissies:

 

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert schoolfeesten en evenementen, bouwen daarop op en zijn zelf ook aanwezig. Voorbeelden van evenementen zijn: schoolfeesten, Sinterklaas, de wintermarkt, het kerstgala, open dag, onderwijsmarkten, Westplas On Stage, lesjesmiddagen en de diploma-uitreiking.

 

Techniekteam

Het techniekteam regelt het technische deel van evenementen binnenn de school. Wij zorgen dat alles tijdens zo’n evenement goed verloopt. Je kunt in het team komen als je veel weet van techniek. We helpen met organiseren bij: de open dag, wintermarkt, kerstgala van klas 4, Westplas On Stage, diploma-uitreiking en informatieavonden. Je helpt veel met opbouwen na de lessen en soms mag dit tijdens de lessen (als je cijfers dit toelaten).

 

Eco-Schools team

Het Eco-Schools team is een team van leerlingen en docenten dat zich inzet om de school duurzamer te maken. De school wordt jaarlijks op tien thema’s (zoals voeding, water en afval) gescand door leerlingen van de school. Aan de hand van deze scans komen de leerlingen met ideeën voor verbetering. Het Eco-Schools team bepaalt daarna welke ideeën worden uitgevoerd en hoe. Dit doen we door regelmatig bij elkaar te komen en te vergaderen. Het team heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor meer water drinken en het plaatsen van de watertap en het leuker maken van het schoolplein. Er is nog genoeg te doen!

 

Schoolkrant

@Westplas is de schoolkrant die is opgericht door leerlingen van de school. Een papieren versie kon echt niet meer volgens de leerlingen en dus is @Westplas online gegaan. Leerlingen van de redactie verzamelen leuke verhalen, feitjes, filmpjes en wetenswaardigheden over onze school en zijn hierdoor regelmatig aanwezig bij evenementen om het vast te leggen.

 

iTeam

We hebben op school veel digitale middelen. Denk maar aan al die iPads en digitale borden! Hierdoor lopen leerlingen en docenten soms tegen problemen aan of hebben ze vragen over hoe iets werkt. Ben jij goed met dit soort dingen en wil je jouw klasgenoten en docenten graag verder helpen binnen én buiten de les? Bijvoorbeeld: een docent helpen met het bord goed aanzetten, of iets op de juiste manier in Word te zetten, een iPad van een leerling resetten omdat hij niet meer goed werkt, en ga zo maar door. Uiteraard krijg je hiervoor een training aangeboden en krijg je ondersteuning.