Begeleiding en extra's

 

Wellantcollege draagt zorg voor prima begeleiding. En geeft, als dat nodig is, een extra steuntje in de rug. Het adviesteam op onze school bestaat uit medewerkers, aangevuld met externe deskundigen.

Als er problemen zijn waardoor je dreigt vast te lopen of niet verder kunt, is het belangrijk om op tijd hulp te zoeken. Hiervoor kun je uiteraard bij jouw coach terecht.Op school is onderwijsondersteuning aanwezig die je met problemen op school, BPV of thuis kan helpen. Als de problemen je leerprestaties op school gaan beinvloeden, komen deze mensen in actie.Je coach weet precies wie jou waar mee kan helpen, met als doel je weer succesvol aan het leren en werken te krijgen.

 

 

Het bedrijfsleven
MBO Aalsmeer staat bekend om zijn uitstekende relaties met het regionale bedrijfsleven. Veel leerlingen lopen hun stage dan ook bij deze bedrijven/instellingen. Het vak leer je immers het beste in de praktijk.

Buitenlandexcursies / Internationalisering
In het derde jaar van je opleiding wordt er een buitenlandexcursie aangeboden. Een van de vele hoogtepunten van je opleiding. Hier leer je het vak en je sector van opleiding kennen in een andere cultuur en onder andere arbeidsomstandigheden.
De laatste jaren gaat MBO Aalsmeer in Zuid-Europa (o.a. Turkije, Kenia en Spanje) op buitenlandexcursie.