Twee hoofdprijzen Wellantstudenten voor Groene Gezonde Wijk

 

Het Kenniscentrum Natuur en Leefomgeving organiseerde een innovatieprijs voor studenten. Studententeams van Wellant mbo Amsterdam veroverden maar liefst de eerste en tweede plaats! Dankzij mooie projecten binnen het thema Groene Gezonde Wijk. Trots op deze toppers van Wellant!

 

Geen school maar werkatelier

Studenten van het 3e jaar Urban Green Development hebben de laatste hand aan het bewonerspaspoort voor de Haagse wijk gelegd.

Zij hebben de eerste en tweede plaats behaald bij de KCNL Studenten Innovatieprijs.

 

Opleidingsdocent Urban Green Development Debora Treep geeft aan: "Leren moet leuk zijn en vanzelf gaan. Daarom richten wij ons op de intrinsieke motivatie van de student. De studenten kunnen nu een project doen voor echte opdrachtgevers. Met dit project kunnen we ook expertise invliegen. Wij weten ook niet alles. Het wordt bijna een soort werkatelier, het is eigenlijke geen school meer. Het gaat over verantwoordelijkheid en autonomie binnen kaders".

 

Ook de koppeling met het hbo werkt uitstekend. Het mbo gebruikt de input van het hbo voor de bewonerspaspoorten, het hbo gaat die paspoorten weer waarderen. 

Debora:"Onze studenten krijgen het gevoel dat ze ertoe doen en gehoord en gezien worden".

 

Juryrapport: Innovatieve projecten, die vooral bedoeld te zijn om niet zo zeer professionals alleen maar ook andere mensen ook tot nadenken over duurzaamheid aan te zetten. Volgens de jury heeft de doorslag, dat het bewonerspaspoort het meest ver gaat om ook de bewoners die het uiteindelijke moeten doen, erbij te betrekken.

 

De filmpjes over de projecten werden gemaakt door studenten van Inholland.

Het project Bewonerspaspoort behaalde de eerste prijs
Het project Staalkaarten behaalde de 2e prijs.