Wellant mbo Amsterdam is eind augustus 2019 verhuisd van de Zuidas naar Nieuw-West. Op deze pagina houden we jullie op de hoogte van de voortgang.

 

Update 4: het schooljaar is begonnen!

 

De verbouwing en verhuizing zijn nu achter de rug. En jawel, het is mooi geworden!

De nieuwe eerstejaars hebben inmiddels kennisgemaakt met het nieuwe gebouw en de groene buitenruimte.

 

Update 3: er wordt gestart met de verbouwing!

 

Deze zomervakantie gaat het gebeuren: het nieuwe pand gaat verbouwd worden. Alles is nu leeg, de werkzaamheden kunnen van start gaan. Het wordt mooi!

Het postadres en het bezoekadres zijn nu ook bekend: 

Welllant Mbo Amsterdam

Jan van Zutphenstraat 60

1069 RS Amsterdam

Ingang: Baden Powellweg

 

Update 2: studenten helpen mee met inrichting van het terrein

 

Er is een start gemaakt: drie dagen lang hebben 1e jaars studenten van de opleiding Urban Green Development gewerkt aan de inrichting van hun nieuwe omgeving. Dit alles o.l.v. het hoveniersbedrijf Jongerius. De entree en de inrichting erom heen aan de Baden Powellweg zijn aangepakt. Een gedeelte van de kas wordt omgetoverd tot Orangerie. Studenten van Wellant mbo Rijswijk hielpen mee een duurzame inrichting hiervan. Vrijdagmiddag zijn de dagen afgesloten met een lunch. De gemeente heeft daar een lezing gehouden over de verandering in de wijk Nieuw West. Spannend!

 

Update 1: de verhuizing gaat door!

 

Wellantcollege biedt in Amsterdam aan De Boelelaan de opleidingen Food, Urban Green Development en International Green Business aan. Deze opleidingen gaan in de zomer van 2019 verhuizen naar een andere locatie in Amsterdam: de Jan van Zutphenstraat (ingang Baden Powellweg). Er zijn keuzes gemaakt waardoor er efficiënter wordt omgegaan met de inzet van middelen. De intensieve samenwerking met Inholland blijft bestaan.

 

Wellant mbo Amsterdam heeft een onderwijsvisie waarin centraal staat dat studenten worden voorbereid op de continue verandering in de maatschappij, ze leren in de beroepspraktijk, zowel nationaal als internationaal. Dit alles met een reflectieve houding. Dit betekent voor het onderwijs dat studenten in de opleiding pro-actief en ondernemend zijn, dat ze denken in oplossingen. Ze moeten mondig en vaardig zijn om zelfstandig een kritische beroepshouding te tonen. Dit concept blijft bestaan, de nieuwe locatie vormt een thuisbasis voor de studenten waar gewerkt wordt aan de algemene vormende vakken, opdrachten worden voorbereid en voorbereidingen voor de praktijk worden gerealiseerd. Bij Food is er verder een intensieve samenwerking met Inholland, waarbij mbo- en hbo-studenten gezamenlijk werken aan innovatieve foodconcepten samen met het bedrijfsleven in de Food Innovation Community Amsterdam (FICA). Deze succesvolle samenwerking wordt voortgezet.

 

De nieuwe locatie van Wellant mbo Amsterdam aan de Jan van Zutphenstraat (ingang Baden Powellweg) zal komende tijd ingericht worden om zo de studenten een passende leeromgeving te kunnen bieden. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (tram 1 en bus 61, 63 en 69 stoppen voor de deur).