Begeleiding

 

 

Wellant mbo Rijswijk draagt zorg voor prima begeleiding. En geeft, als dat nodig is, een extra steuntje in de rug.

Als er problemen zijn waardoor je dreigt vast te lopen of niet verder kunt, is het belangrijk om op tijd hulp te zoeken. Hiervoor kun je uiteraard bij jouw coach terecht.

Op school is onderwijsondersteuning aanwezig die je met problemen op school, BPV of thuis kan helpen. Als de problemen je leerprestaties op school gaan beïnvloeden, komen deze mensen in actie. Je coach weet precies wie jou waar mee kan helpen, met als doel je weer succesvol aan het leren en werken te krijgen.

 

Extra's

 

Kleine school:

Onze school is klein en overzichtelijk. Iedereen kent elkaar en de onderlinge sfeer is uitstekend te noemen.

Excursies:

Gedurende de opleiding worden er interessante excursies gemaakt. Afhankelijk van je opleiding kun je denken aan excursies naar de dierentuin, de bereden politie,  modeltuinen, diverse bedrijven, de Hortifair, musea, woonbeurzen en binnenhuisarchitecten.

Praktijkschool:

Sommige onderdelen van de opleiding kunnen niet op school gegeven worden. Je gaat dan enkele dagen naar een praktijkschool elders in het land.

Uitwisseling:

Een jaarlijks terugkerend project van de opleiding Outdoor Design is de restauratie van klassieke tuinen in Italie.  

Projecten:

Een leuk onderdeel van de opleiding is het werken aan een project. Elke opleiding kent zo zijn eigen projecten. Onze leerlingen Dierverzorging hebben in Diergaarde Blijdorp een project gerealiseerd rond het inventariseren van biotopen. Regelmatig werken leerlingen van de opleiding Bloem, Groen & Design mee aan het aankleden van bijvoorbeeld conferentieruimtes door middel van bloemwerk. Afgelopen jaar is een school/buurttuin gerealiseerd rond de Haagse basisschool De Bonte Vlinder. Onze Indoor Design leerlingen hebben in samenwerking met de ondernemers de etalages van een winkelstraat in Rijswijk opnieuw ontworpen en ingericht. Dit zijn zo maar wat voorbeelden uit het grote aantal projecten waar onze school aan  werkt en die zelfs een plaatsje in de krant verdienden.

Knaagdierenopvang:

Op het terrein van onze school is een knaagdierenopvang (Het Knaaghof) van de Dierenbescherming gevestigd. Al die knagertjes moeten verzorgd worden. Er zijn dus altijd stageplaatsen voor onze leerlingen Dierverzorging. Dat is fijn, want het aantal stageplaatsen voor Dierverzorging is beperkt.

Schooltuin:

Wij hebben een prachtige grote schooltuin waar een grote diversiteit aan bloemen, planten en bomen staat.

Dieren:

Wat we ook op school hebben zijn dieren. En behoorlijk wat. Wij hebben schapen, en geiten in de wei lopen. Er lopen honden en katten rond en binnen in aparte gebouwen zijn nog veel meer dieren.