Vanaf augustus 2021 kun je in Houten de nieuwe opleiding Boomverzorging gaan volgen. Houd deze webpagina in de gaten voor nieuwe informatie.

 

Bomen zijn de longen van de aarde. Ze nemen CO2 op, stoten zuurstof uit en dragen bij aan de gezondheid van mens en dier. In de Europese Green Deal spelen bomen niet voor niets een hoofdrol: twee miljard moeten er de komende jaren bij komen. Boomverzorging is dus een opleiding met toekomst!

Wat ga je leren?

Je leert hoe bomen gezond worden en blijven.

Boomverzorging is uitdagend: je moet niet bang zijn om in een boom te klimmen. Want dat is vaak de enige manier om erachter te komen welke zorg een boom nodig heeft. Boomverzorging is bovendien veelzijdig. Je steekt de handen uit de mouwen bij preventief onderhoud. Zoals het bijsnoeien van bomen, zodat ze weer goed kunnen groeien en om overlast en ziektes te voorkomen.

Je leert beoordelen of er aantastingen en of structurele gebreken in een boom zitten en (eventueel na advies door iemand met gespecialiseerde kennnis) hoe die verholpen kunnen worden.

En als niets meer helpt, kap je een boom om vervolgens - natuurlijk - een nieuwe te planten.

Wat ga je later doen?

Je kan aan de slag als zelfstandig ondernemer. Maar je vindt ook werk bij bijvoorbeeld hoveniersbedrijven, een adviesbureau of bij Staatsbosbeheer. Je werkt in verstedelijkte gebieden, parken, particuliere tuinen en soms ook in bossen.

Praktische informatie

Het is een opleiding op niveau 3 die alleen via de Beroepsgerichte Leerweg (BBL) wordt aangeboden. De opleiding wordt verzorgd vanuit Wellant mbo Houten.

Locaties
Wellant mbo Houten

Ook interessant

Hovenier

Ben jij flexibel, creatief, communicatief, zakelijk en houd je van buiten zijn, dan is deze opleiding echt iets voor jou. Bij h...

Lees meer

Natuur, Water & Recreatie

Jij steekt graag buiten de handen uit de mouwen. Een natuurgebied, recreatieve of openbare ruimte inrichten en onderhouden: dat...

Lees meer

Groen, Grond & Infra

Overal in het land wordt gewerkt aan steden en parken. Met grote machines. Het zijn uiteenlopende klussen. Vandaag grond storte...

Lees meer