Je houdt van dieren, je vindt het leuk om met dieren te werken en je houdt van aanpakken. Tijdens de opleiding Dier & Management leer je alles wat je over dieren moet weten en hoe je ze moet verzorgen. Met je vakkennis en de vaardigheden die je tijdens de opleiding oefent, ben je klaar voor de beroepspraktijk of een vervolgopleiding op het hbo.


Dier & Management is een afwisselende opleiding, waarmee je een goede basis hebt voor veel leuke banen.

Wat ga je leren?

Als manager dierverzorging ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse en periodieke werkzaamheden van het bedrijf waar je werkt. Je leert ook managementtaken uit te voeren, zoals klachtenafhandeling, personeelsbeleid, opstellen van een bedrijfsplan en voorlichting geven. Het organiseren en uitvoeren van een evenement waarbij jij vooral andere mensen aanstuurt doe je met plezier. Jij ziet nieuwe trends in de sector en kan hier op inspelen.

 

De opleiding richt zich, zeker in de latere leerjaren, op de ondernemingskant van het vak en in mindere mate op de uitvoerende kant. De studie is gericht op vaardigheden die ondernemende kwaliteiten in zich dragen en geeft een mogelijkheid door te stromen naar het hbo.

 

Je volgt op school beroepsgerichte en algemeen vormende vakken. Je loopt stage en er zijn excursies. Je kunt denken aan een excursie naar de bereden politie of de dierentuin. In het eerste jaar begin je al met stage lopen. Zo leer je hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

De opleiding leert je om verantwoord om te gaan met de dieren en de buitenruimte.
De vaklessen gaan over dierverzorging, voeding, diergezondheid, veiligheid, arbo, noem maar op. Ook actuele ontwikkelingen in het vak komen aan de orde.

Wat ga je later doen?

Als je dit diploma op zak hebt, kun je overal aan de slag waar dieren een rol spelen. Je bent breed opgeleid en beschikt ook leidinggevende kwaliteiten.

 

Meer informatie over de arbeidsmarktmogelijkheden in jouw regio kun je bekijken bij SBB.

 

 

Doorstroommogelijkheden naar hbo

Met een niveau 4 diploma op zak, kun je doorstromen naar aanverwante hbo-opleidingen die o.a. verzorgd worden door:

  • Hogeschool Inholland
  • vanHall
  • HAS

 

Praktische informatie

Als vooropleiding dien je te beschikken over minimaal een diploma Theoretische leerweg of Gemengde leerweg of een relevante niveau 3 opleiding.

De opleiding duurt 3 jaar en wordt aangeboden via de Beroepsopleidende leerweg (BOL).

 

Voor deze opleiding is een studiebijsluiter beschikbaar. Die kun je bekijken voor niveau 4. De crebo is 25576.

 

Meer informatie over studiekosten en studiefinanciering vind je op de pagina Over het mbo.

 

Locaties
Wellant mbo Aalsmeer
Wellant mbo Rotterdam
Wellant mbo Houten
Wellant mbo Dordrecht
Wellant mbo Rijswijk

Ook interessant

Dierenartsassistent Paraveterinair

Dieren zijn bijzondere patiënten. Omdat ze zelf niet kunnen vertellen wat ze voelen, moeten de mensen die ze behandelen precies...

Lees meer

Paardensport & -houderij

Als je van je passie je werk wilt maken, dan zit je goed bij onze opleiding Paardensport en -houderij. Je leert er alles over h...

Lees meer

Dierverzorging

Dieren die niet in het wild leven, moeten verzorgd worden door mensen. Dat geldt voor kleine huisdieren zoals katten en cavia's...

Lees meer