Wil je een mbo-opleiding gaan volgen, maar heb je nog geen diploma (vmbo of hoger)? Dan kun je bij Wellantcollege een entree-opleiding volgen. Deze opleiding biedt je de kans om een vak te leren en/of om door te leren op niveau 2. Wil je meer weten over entree? Bekijk dan de pagina over entree.

Entree bij Amsterdam Linnaeus

Wil je verder leren, maar heb je nog geen diploma (vmbo of hoger)? Dan kun je bij Wellantcollege terecht. Wil je werken in de groene detailhandel? Wil je werken met planten? Of ben je liever met voedsel bezig? Dan is de Entree-opleiding echt iets voor jou!  Met het diploma kun je je aanmelden op een MBO-niveau 2 opleiding of ga je lekker werken.

 

Zo ziet de opleiding er uit

Bij ons is de Entree een BOL-opleiding. Je gaat 2 dagen naar school en 3 dagen op stage. Op school krijg je een brede basis, want na Entree kun je nog verschillende kanten op. Je krijgt binnen 4 maanden een bindend studieadvies. 

 

Niet zomaar een opleiding

Je krijgt ook lessen die we op een bedrijf organiseren. Zo leer je verschillende beroepen kennen. En kunnen we je helpen om werk te vinden, ook na de opleiding, maar een baangarantie kunnen we je niet geven. Tijdens je opleiding kun je soms extra certificaten halen voor veiligheid, het werken met machines, hygiëne, enz. Vraag naar de mogelijkheden op de locatie.

 

Wat leer je

Je krijgt een brede basis, want misschien wil je wel door naar een hoger niveau. Nederlands en rekenen zijn belangrijke vakken. Je leert ook over veilig en praktisch werken en hoe je het beste uit jezelf haalt in je werk.

Je kiest binnen de entree-opleiding voor een profiel:

 • horeca of voedingsindustrie
 • plantenteelt of groene leefomgeving.

In de gekozen richting ga je ook stage lopen.

 

Zie voor meer informatie de pagina Over Entree.

Entree in Dordrecht

Wellantcollege Dordrecht werkt bij de entree-opleidingen samen met het Da Vincicollege, om je zo de beste keuze te kunnen bieden.

 

Zo ziet de opleiding er uit

Bij ons is de Entree een BOL-opleiding. Je gaat 3 dagen naar school en 2 dagen op stage. Op school krijg je een brede basis, want na Entree kun je nog verschillende kanten op. Je krijgt binnen 4 maanden een bindend studieadvies. Dat wijst je verder naar je mogelijkheden voor de toekomst.

 

Niet zomaar een opleiding

Je krijgt ook lessen die we op een bedrijf organiseren. Zo leer je verschillende beroepen kennen. En kunnen we je helpen om werk te vinden, ook na de opleiding. Een baangarantie kunnen we je niet geven. Tijdens je opleiding kun je soms extra certificaten halen voor veiligheid, het werken met machines, hygiëne, enz. Vraag naar de mogelijkheden op de locatie.

 

Wat leer je

Je krijgt een brede basis, want misschien wil je wel door naar een hoger niveau. Nederlands en rekenen zijn belangrijke vakken. Je leert ook over veilig en praktisch werken en hoe je het beste uit jezelf haalt in je werk.

Je kiest binnen de entree-opleiding voor een profiel:

 • groene detailhandel
 • horeca of voedingsindustrie
 • plant, groen en leefomgeving

 

In de gekozen richting ga je ook stage lopen.

 

Meer informatie vind je op de pagina Over Entree.

Entree in Houten

Heb je nog geen diploma (vmbo of hoger) maar wil je wel doorstuderen?

Wij willen graag dat jij bij ons een diploma haalt. Daarom werkt Wellantcollege Houten samen met ROC Midden Nederland en MBO Utrecht.

De entreeopleidingen van deze scholen worden zo beter op elkaar afgestemd. En de verschillende scholen gaan zich nog meer richten op doelgroepen waarmee zij ervaringen hebben. Hierdoor kunnen we jou de beste begeleiding en de meest passende opleiding bieden.

 

Welke school past bij jou? 

 • ROC Midden Nederland: Je hebt je beroep al gekozen en weet wat je wilt. Ook heeft ROC MN trajecten speciaal voor moeilijk lerenden en anderstaligen.
 • MBO Utrecht: Je weet nog niet precies wat je wilt en je zoekt een brede opleiding.
 • Wellantcollege Houten: Je wilt een opleiding volgen in de richting ‘Groen’.

 

Aanmelden?

Zie jij een entreeopleiding wel zitten? Meld je dan aan!

 • Je meldt je via de website van Wellantcollege aan voor de entreeopleiding.
 • Als we hebben gecontroleerd of je voldoet aan de toelatingseisen voor de entree-opleiding krijg je een kennismakings-/intakegesprek.
 • Misschien constateren we tijdens dat kennismakings-/intakegesprek dat jij toch beter op je plek bent bij één van de andere scholen. In dat geval wordt deze optie met jou besproken. Na overleg kun je dan worden doorverwezen naar de juiste plek op de juiste opleiding.
 • Als blijkt dat de entreeopleiding toch niet helemaal bij jou past of je niet voldoet aan de voorwaarden om te beginnen aan de opleiding, dan word je doorverwezen naar de plaatsingsadviescommissie. Hiervoor wordt jouw toestemming gevraagd.

 

De plaatsingsadviescommissie bestaat uit: 3 vertegenwoordigers van het MBO, 1 lid van het Loket Passend onderwijs, 1 medewerker van leerplicht en iemand die betrokken is bij het Team Jongeren Utrecht en Regio. Zij hebben veel ervaring op het gebied van onderwijs en passende opleidingen. De plaatsingsadviescommissie adviseert jou welk traject voor jou dan het beste zal zijn.

 

Uitstroomprofielen:

 • Assistent plant en (groene) leefomgeving
 • Assistent groene verkoop/retail

Toelating:

 • Je bent op 1 augustus minimaal 16 jaar
 • Je hebt geen diploma van vmbo of hoger
 • Je hebt potentie om door te stromen naar niveau 2
 • Je hebt affiniteit met het groene werkveld

Een intakegesprek is onderdeel van de toelating.

Entree in Rijnsburg

Bij Wellantcollege Rijnsburg wordt de entree-opleiding alleen aangeboden als BBL-opleiding (werkend leren). Neem contact op met de Wellantcollege Rijnsburg voor meer informatie over de mogelijkheden.

Locaties
Wellant mbo Amsterdam Linnaeus
Wellant mbo Dordrecht
Wellant mbo Houten
Wellant mbo Rijnsburg

Ook interessant

Dierverzorging

Dieren die niet in het wild leven, moeten verzorgd worden door mensen. Dat geldt voor kleine huisdieren zoals katten en cavia's...

Lees meer

Hovenier

Ben jij flexibel, creatief, communicatief, zakelijk en houd je van buiten zijn, dan is deze opleiding echt iets voor jou. Bij h...

Lees meer

Green Production

Ons land is de grootste exporteur van bomen en andere (sier)teeltproducten. Of je nu werkt in de tuinbouw, sier-, bloemen- of b...

Lees meer