Equine Sports & Management is de tweetalige, internationale versie van de opleiding Paardensport & -houderij. Deze unieke opleiding is de eerste groene mbo-opleiding die tweetalig wordt aangeboden in Nederland. De opleiding wordt voor een groot deel in het Engels gegeven. Aansluitend bij de lessen in het Engels hebben al je stages een internationaal aspect. Of je loopt stage op een bedrijf waar de voertaal Engels is of je volgt stage bij een bedrijf in het buitenland.

Wat ga je leren?

Equine Sports & Management is een unieke tweetalige kans.

Uniek omdat dit de eerste groene mbo-opleiding is die tweetalig wordt aangeboden in Nederland. De opleiding wordt voor een groot deel in de Engelse taal gegeven. Dit houdt in dat minimaal 50% van de lesstof in het Engels is. Vooral de praktijkvakken, maar ook (een deel van) de theorievakken volg je in het Engels.

 

Naast de vakgerichte lessen krijg je ook algemene vakken als Nederlands, Rekenen, Loopbaan & Burgerschap en natuurlijk Engels.

 

Internationaal karakter

Aansluitend bij de lessen in het Engels hebben al je stages een internationaal aspect. Of je loopt stage op een bedrijf waar de voertaal Engels is of je volgt stage bij een bedrijf in het buitenland!

 

Maar er is meer! Ieder jaar krijg je de mogelijkheid om op excursie of studietrip naar het buitenland te gaan. Hierdoor leer je omgaan met verschillende culturen, ontmoet je nieuwe mensen en ontdek je de mogelijkheden die er voor je zijn over de grens.

Wat ga je later doen?

Waarom een tweetalige paardopleiding?

Nederland is grootleverancier van bondscoaches, trainers en Chef d’équipes aan landen over de hele wereld. Onze ruiters en hun kennis zijn een zeer gerespecteerd ‘A-merk’ in de wereld. Jaarlijks verblijven teams uit vele Europese landen, Midden Oosten, China en de VS wekenlang in Nederland voor trainingsstages.

 

Nederlandse paarden zijn internationaal enorm in trek. Ruiters van over de hele wereld reizen veelvuldig naar Nederland om hier paarden te kopen. Er is grote vraag naar Nederlands gefokte sportpaarden omdat het topatleten zijn. Het Koninklijk Nederlands Warmbloed Paard (KWPN) is al jaren het best presterende sportpaardenras ter wereld en met circa 10.000 veulens ieder jaar ook het grootste stamboek.

 

Topruiters en hun paarden vliegen daarnaast tienduizenden kilometers over de wereld om elkaar het vuur aan de schenen te leggen op wedstrijden van de 3.825 internationale FEI evenementen, die plaats vinden in maar liefst 79 landen. Nederland voert op dat toneel de boventoon en onze ruiters zijn internationale sterren. Kortom de Nederlandse hippische sector draait mee in de internationale wereld van nu!

 

Meer informatie over de arbeidsmarktmogelijkheden in jouw regio kun je bekijken bij SBB. 

Praktische informatie

Opleidingsniveau

Niveau 4 Bedrijfsleider paardensport en -houderij (bol) (crebo 25468)

 

Interesse in deze opleiding?!?

Dan ben je bereid om te reizen en over grenzen heen te kijken. Je bent handig in organiseren, werkt oplossingsgericht en hebt er geen moeite mee om het thuisfront achter te laten voor studie of werk.

 

Gezien het internationale karakter van de opleiding zul je rekening moeten houden met extra kosten.

 

Toelatingseisen

VMBO: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardig.

HAVO: overgangsbewijs van klas 3 naar 4 of hoger

 

Er is voor de opleiding geen studiebijsluiter  beschikbaar.

 

Meer informatie over studiekosten en studiefinanciering vind je op de pagina over het mbo.

Locaties
Wellant mbo Dordrecht
Wellant mbo Houten
Ontdek werken in de paardenbranche

Ook interessant

Paardensport & -houderij

Als je van je passie je werk wilt maken, dan zit je goed bij onze opleiding Paardensport en -houderij. Je leert er alles over h...

Lees meer

Dier & Management

Dier & Management is een afwisselende opleiding, waarmee je een goede basis hebt voor veel leuke banen.

Lees meer