Wil jij alles weten over voedsel? Over hoe jij voor gezond en duurzaam eten kan zorgen? Kies dan voor onze foodopleiding. Samen zorgen we ervoor dat jij een foodexpert wordt.

 

Je wordt opgeleid tot technoloog, kwaliteitsspecialist of voorlichter op het gebied van food. Na de opleiding kan je direct gaan werken. Of je leert verder. We zijn onderdeel van de Food Academy. Daardoor sluit onze opleiding goed aan op het hbo van InHolland.

Wat ga je leren?

Je verdiept je in interessante vragen uit de voedingswereld. Zo ga je aan de slag met het vernieuwen van producten. Je denkt na over ontwikkelingen op voedingsgebied. En je zoekt uit wat gezonde en duurzame voeding is.

 

Ook ben je in de praktijk bezig. Je maakt bijvoorbeeld producten als kaas, pasta, bier, bitterballen en gezonde sappen. Zodat je begrijpt hoe het product ontstaat. En hoe je invloed hebt op het proces.

 

Stage en leren in de praktijk

De opleiding is onderdeel van de Food Academy. Via de Food Academy doe je opdrachten voor bedrijven waar je later kan werken. En je gaat op stage in het buitenland. Zo maak jij je klaar voor werken na de opleiding.

Wat ga je later doen?

In het laatste jaar kies je uit drie richtingen: technoloog, specialist kwaliteit of voorlichter. Heb je daarna je diploma op zak? Dan ga je bijvoorbeeld werken als:

 

Productontwikkelaar: Je zoekt naar verbeteringen voor een product of bedenkt een totaal nieuw idee voor een product.

 

Voorlichter: Jij weet wat er gebeurt op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Je probeert dat ook over te brengen op verschillende groepen mensen.

 

Productiemanager: Jij zorgt ervoor dat werknemers en machines de mooiste producten maken die bij de mensen thuis op hun bord komen te liggen.

 

Kwaliteitscoördinator: Jij zorgt ervoor dat voedingsmiddelen voldoen aan alle eisen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid.

 

Natuurlijk kan je ook verder leren op het hbo. Onze foodopleiding is samen met hogeschool InHolland ontwikkeld. Hierdoor sluit jouw diploma goed aan op de hbo-opleiding Food, Commerce and Technology. Je kan ook kiezen voor andere hbo-opleidingen.

Praktische informatie

Food is een BOL-opleiding op niveau 4 die 3 jaar duurt. Om de opleiding te doen, heb je:

 

  • Havo 3 afgerond
  • Mbo 3 afgerond
  • Vmbo gemengde of theoretische leerweg afgerond

 

Heb je een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg? Dan vragen we je goede resultaten en een goede studiehouding te laten zien. In een gesprek met elkaar praten we over de mogelijkheden.

 

Alle informatie over studiekosten en studiefinanciering vind je op de pagina over het mbo.

 

Wil je weten hoeveel kans je hebt om werk te vinden na deze opleiding? Of hoeveel studenten de opleiding halen? Dat lees je in de bijsluiter. Die kan je bekijken voor niveau 4.

(De crebonummers zijn 25462, 25463 en 25464.)

 

Of zoek naar de kans op werk in jouw regio. Dat doe je op de website van SBB.

Locaties
Wellant mbo Amsterdam
Bekijk Food bij Wellant: volg je passie!