De Food-opleiding in Amsterdam is door de samenwerking met de Food Academy iets bijzonders. De opleiding leidt je op tot technoloog, kwaliteitsspecialist en voorlichter binnen de foodbranche.

Als onderdeel van de Food Academy dagen wij jou nog een stukje meer uit om jezelf te ontwikkelen. De opleiding werkt samen met InHolland. Hierdoor is een goede doorstroom naar het hbo mogelijk. Dit kan de opleiding van InHolland zijn of eventueel een andere hbo-opleiding binnen de voedingsmiddelensector.

 

Tijdens deze opleiding ga je al veel aan de slag met echte vragen uit het bedrijfsleven. Daarnaast ga je op buitenlandstage en ontwerp je je eigen food-onderneming.

Wat ga je leren

Tijdens de opleiding leer je van alles over het bereiden en produceren van voeding, van grondstof tot eindproduct, hoe dat hygienisch en veilig gaat. En je leert over zaken als voeding en gezondheid, voedselveiligheid, kwaliteitsbewaking, marketing en innovatie. Met je diploma op zak kun je terecht bij alle bedrijven waar voeding hoofdrol speelt.

 

Een groot deel van de week zal je op school allerlei activiteiten doen om van alles te leren over voeding. Van bereiden zoals thuis in de keuken tot bereiden in het groot zoals in de industrie gebeurt. Hoe je voeding het best kan verpakken, en verkopen. Waarom voeding gezond is of juist niet. Dit leer je vanuit de theorie, maar vooral ook door veel te doen met Food. Tijdens de opleiding zal je vaak een (internationaal) bedrijf van binnen zien. Dit kan zijn via je BPV (beroepspraktijkvorming), door bedrijfsopdrachten of door lessen van gastdocenten op school. Hierdoor maak je kennis met de sector en ontwikkel je een zelfstandige, verantwoordelijke en kwaliteitsbewuste houding.

 

De volgende onderdelen zullen binnen je opleiding aan de orde komen.

  • productkennis
  • warenkennis
  • bereidingsprocessen
  • productieprocessen
  • wet- en regelgeving
  • hygienisch en veilig werken
  • voeding en gezondheid
  • communicatie
  • werken binnen een team
  • klantgericht werken
Wat ga je later doen?

Diploma op zak?

Dan kun je overal aan de slag waar voedsel verwerkt, bewerkt en/of vermarkt wordt. Zo kun je als technoloog producten ontwikkelen waar bijvoorbeeld geen kleur-/geur- en smaakstoffen in aanwezig zijn. Als specialist kwaliteit zorg jij ervoor dat ieder gebakken brood uit de bakkerij even lekker en van dezelfde kwaliteit is. Als voorlichter geef je advies over de effecten van voeding op het lichaam.

 

Doorstuderen in het hbo is ook goed mogelijk! Door onze nauwe samenwerking met hogeschool Inholland is onze opleiding goed afgestemd op het hbo. Tijdens je opleiding zal je ook al opdrachten doen samen met hbo-studenten, je wordt dus optimaal voorbereid.

 

Meer informatie over de arbeidsmarktmogelijkheden in jouw regio kun je bekijken bij SBB.

 

Praktische informatie

Deze opleiding wordt aangeboden op niveau 4 als BOL. De opleiding duurt 3 jaar.

 

Voor deze opleiding is een studiebijsluiter beschikbaar. die kun je bekijken voor niveau 4. De crebo's zijn 25462, 25463 en 25464.

 

Alle informatie over studiekosten en studiefinanciering vind je op de pagina Over het mbo.

Locaties
Wellant mbo Amsterdam
Bekijk Food bij Wellant: volg je passie!