Op de Fruit Logistica in Berlijn waren 50 studenten van onderwijsinstellingen uit de regio Rijnmond/Haaglanden actief voor foodbedrijven. Tijdens deze internationale beurs voerden de studenten opdrachten voor en namens foodbedrijven uit.

Foodstudenten van Wellantcollege hebben in opdracht van Farm Frites International onderzoek gedaan naar trends bij het hanteren van kwaliteitsmanagementsystemen bij verschillende bedrijven in de AGF sector. Andere Foodstudenten van Wellantcollege hebben trendonderzoek verricht naar wereldwijde innovaties op het gebied van verpakkingen.

 

Rotterdam Food Cluster organiseerde in het kader van de samenwerking ‘Food for the Future’ deze unieke studiereis naar Berlijn. Doel van de reis is studenten kennis te laten maken met de foodsector en hen enthousiasmeren voor een carrière in de foodsector. Dankzij bedrijven als Berg Hortimotive, Siemens, Koppert Cress, Dex Groep, Havenbedrijf Rotterdam, Bom Group, Nature’s Pride, Koppert Biological Systems, The Greenery, Westland Marketing en GroentenFruit Huis zijn er circa 50 stageplaatsen gerealiseerd.

 

Wil je meer weten? Bekijk dan de video die gemaakt is.