Wist je dat de Nederlandse tuinbouw vol zit met moderne technieken? En dat Nederland internationaal voorop loopt met Green Tec? Als jij ook wil werken met nieuwe en duurzame technieken in de tuinbouw, kies dan voor de opleiding Green Tec.

Je leert alles over techniek en automatisering. En je helpt om te zorgen voor genoeg eten in de hele wereld.

Na de opleiding ga je aan de slag in bijvoorbeeld de tuinbouw, kassenbouw of bij een ander technisch bedrijf. De vraag naar goed opgeleid technisch personeel is groot. Een vakgebied met toekomst dus.

 

Let op: dit schooljaar start in Aalsmeer niet de opleiding Green Tec, maar de opleiding Green Production.

Wat ga je leren?

Mechanische systemen, energiesystemen en automatisering. Het zegt je misschien nog niets, maar bij Green Tec leer je alles over.  Je regelt het klimaat voor planten en je gaat aan de slag met de bescherming en het leven van planten. Ook leer je veel over bedrijfsprocessen en planning en organisatie.

 

Stage

De theorie is interessant, stages zijn minstens zo belangrijk. Je ervaart hoe het is om te werken in de groene techniek. In het eerste jaar loop je 1 dag per week stage. In jaar 2 en 3 nog meer: 450 uur per jaar. In het buitenland stage lopen kan ook. How cool is that?

 

Projectlessen

Tijdens projectlessen ga je aan de slag met vragen van bedrijven. Zo leer je wat de uitdagingen zijn in de tuinbouw. Je werkt bijvoorbeeld aan een project om de planning en organisatie van een bedrijf te vernieuwen. Of je gaat aan de slag met vragen over verkoop en marketing. Zo bereid jij je voor op je toekomst. En je maakt alvast kennis met interessante bedrijven.

Wat ga je later doen?

Heb jij je diploma op zak? Dan kan je gaan werken als teelt- of technisch adviseur voor nieuwe technieken in de teelt. Bijvoorbeeld bij:

 

  • Geautomatiseerde tuinbouwbedrijven
  • Technische toeleveringsbedrijven
  • Overheidsinstellingen Internationale technische- of
  • Productiebedrijven
  • Exportbedrijven
  • Kassenbouwbedrijven

 

Green Tec is ook een uitstekende opleiding als je door wil naar een technische hbo-opleiding.

Praktische informatie

Green Tec is een BOL-opleiding op niveau 4, die 3 jaar duurt. De opleiding kan je alleen bij Wellant mbo Aalsmeer volgen. Je wordt opgeleid tot vakexpert teelt en groene technologie. Om de opleiding te doen, heb je:

 

  • Vmbo theoretische of gemengde leerweg afgerond
  • Vmbo kaderberoepsgerichte leerweg afgerond (met een positief advies)
  • Havo 3 afgerond
  • Mbo 3 afgerond

 

Alle informatie over studiekosten en studiefinanciering vind je op de pagina over het mbo.

 

Voor deze opleiding is een studiebijsluiter beschikbaar. Die kun je bekijken voor niveau 4. Het crebonummer is 25534.

Locaties
Wellant mbo Aalsmeer
Bekijk de video over de opleiding Green Tec

Ook interessant

Groen, Grond & Infra

Overal in het land wordt gewerkt aan steden en parken. Met grote machines. Het zijn uiteenlopende klussen. Vandaag grond storte...

Lees meer

Green Production

Ons land is de grootste exporteur van bomen en andere (sier)teeltproducten. Of je nu werkt in de tuinbouw, sier-, bloemen- of b...

Lees meer