Wij zijn studenten van Greent Tec, een MBO tuinbouwtechniekopleiding van Wellant. Om half 12 kregen we een rondleiding door het kassenbouwbedrijf Dalsem in Den Hoorn. Eerst kregen we een presentatie over wat Dalsem doet en een bedrijfsvideo. Daarna gingen we een rondje lopen door het bedrijf en door alle werkplaatsen. In de 1e werkplaats werden de ketels gemaakt. We zagen dat alle onderdelen van de ketel gemaakt werden en hoe het gemonteerd wordt. Toen gingen we naar een werkplaats waar het aluminium bewerkt werd, units werden gemaakt en de elektra werd gemonteerd in de units.

 

Daarna gingen we naar de werkplaats waar de tralies gelast werden. Hier stond ook een lasersnijder die voor ons een mooi aandenken heeft gemaakt. Daarna zijn we door het magazijn heen gelopen. Hier stonden alle producten die afgeleverd moeten worden. En alles wat op voorraad stond. Hierna gingen we lunchen. En kregen we nog een presentatie van Arjan van der Wel, een supervisor die vaak naar het buitenland gaat om de kassenbouw te begeleiden. Hij vertelde over zijn werk en de rare situaties en mensen, die hij daar meemaakt .

Hierna kregen we nog een presentatie over het tekenprogramma Casta. Dit was zeer interessant.

 

De rondleiding was erg leerzaam en het was  gaaf om te zien hoe het bedrijf werkte, we werden met open armen ontvangen en al onze vragen werden beantwoord. Het leukste stuk voor ons was het water techniek gedeelte waar wij een PLC hebben gezien. Na de rondleiding kregen wij lunch aangeboden wat erg lekker was. Wij willen Dalsem graag bedanken voor hun gastvrijheid en voor de leuke rondleiding. We hebben er erg veel van geleerd.