Nederland is leidend als het gaat om de groene handel. Continu zijn we op zoek naar nieuwe markten en nieuwe producten. Volop kansen dus voor commerciële denkers en doeners. De groene internationale handel zit te springen om commerciële specialisten met kennis van producten als groente, fruit, koffie, chocolade, zaden, bloemen en planten.

De opleiding is erg internationaal georienteerd, je loopt internationale stage en er zijn studiereizen. Kies jij ook voor de wereld als je werkgebied?

 

Wat ga je leren?

Kennis van internationale wet- en regelgeving. Over grenzen heen kijken en oog hebben voor culturele verschillen. De mbo opleiding International Green Business leert je dit allemaal. Ondernemerschap, daar draait het om. Leren hoe je je eigen ondernemersplan maakt en hoe je internationaal handel drijft.

 

Vakken

Belangrijke onderdelen van de opleiding zijn:

  • marketing en communicatie
  • plannen en organiseren
  • logistiek en productkennis
  • aansturen van personeel.

Je kunt kiezen voor een tweede vreemde taal, je specialiseren in in - en verkooptechnieken, of je bereidt jezelf voor op doorstroom naar het hbo.

 

Internationaal georiënteerd

Je loopt stage bij internationale ondernemers zowel in het binnen - als buitenland en we organiseren buitenlandse studiereizen.

Wat ga je later doen?

Je kunt je gaan specialiseren in één van de volgende functies:

 

In- en verkoper

Je bent een echte handelaar. Je weet tegen welke prijs gekocht en verkocht moet worden om doelen te behalen. Je weet ook hoe logistieke processen lopen, zodat je leveringsafspraken kunt (waar)maken.

 

Projectmanager

Je bent verantwoordelijk voor een proces van A tot Z. Je brengt experts in verschillende vakgebieden samen om van het project een succes te maken.

 

Area manager

Je bent verantwoordelijk voor een leveringsgebied, dat kan regionaal zijn, maar ook internationaal. Je bent contactpersoon van deze regio en weet alles over de werkstromen binnen een bedrijf.

 

Kwaliteitsmanager

Je bent een controleur die oog heeft voor details en op de hoogte is van belangrijke wet- en regelgeving. Iemand die contact heeft met de klantenkring en op de hoogte is wat zij aan kwaliteit verwachten. Je doet ook verbetervoorstellen.

 

Meer informatie over de arbeidsmarktmogelijkheden in jouw regio kun je bekijken bij SBB.

 

Praktische zaken

De opleiding International Green Business wordt aangeboden als BOL en BBL op niveau 2 (2-jarig) en niveau 3 (3-jarig). Niveau 4 kan alleen als BOL-opleiding gevolgd worden en duurt 3 jaar.

  

Voor deze opleiding zijn studiebijsluiters beschikbaar voor niveau 2, niveau 3 en niveau 4. De crebo's zijn 25430, 25434 en 25438.

 

Alle informatie over studiekosten en studiefinanciering vind je op de pagina Over het mbo.

Locaties
Wellant mbo Aalsmeer
Bekijk de wereld van de handel & logistiek

Ook interessant

Green Production

Ons land is de grootste exporteur van bomen en andere (sier)teeltproducten. Of je nu werkt in de tuinbouw, sier-, bloemen- of b...

Lees meer