Ben je geïnteresseerd in de klimaatverandering, de meerwaarde van groene leefomgeving in de stad, de inrichting en het onderhoud van groene ruimte in relatie tot waterkwaliteit en waterhuishouding? Dan is de opleiding Leefbare Stad & Klimaat echt iets voor jou!

 

Tijdens de opleiding Leefbare Stad & Klimaat ontdek je de stad vanuit een toekomstgerichte blik, waarin groen en water een belangrijke rol spelen.

Je begint de opleiding breed en daarna ga je je specialiseren in Watermanagement, Urban Green Development, Groen, Grond & Infra  of Stedelijk Groen. Je meldt je nu al aan voor een van de specialisaties, maar je kunt later nog overstappen.

Wat ga je leren?

Uiteraard ontwikkel je vaardigheden en kennis om projecten in stadsgroen te leiden. En in deze opleiding ga je verder: je denkt na over toekomstbestendige oplossingen die bijdragen aan leefbaarheid in de stad als gevolg van klimaatveranderingen.

 

Je gaat bij innovatieve bedrijven kijken en je gaat werken met de nieuwste technologieën. Je verdiept je kennis op school met andere studenten in projecten en lessen. Ook krijg je gelegenheid vaardigheden te oefenen op school en toe te passen in projecten bij bedrijven. In zo’n project geef je leiding en ben je verantwoordelijk voor de financiën en veiligheid.

 

Thema’s als ecologisch groenbeheer, duurzame en bio-based toepassingen, goed functionerende watersystemen en robotisering krijgen een plek in jouw onderwijs. Actualiteiten worden gedurende je opleiding toegevoegd aan projecten en lessen.

Wat ga je later doen?

Met een diploma Leefbare Stad & Klimaat kun je doorstromen naar het hbo, bijvoorbeeld Urban Green (Aeres), LEM (InHolland), Land- en Watermanagement (Van Hall Larenstein). Ook zijn er volop banen bij bijvoorbeeld gemeentes, hoveniersbedrijven, grootgroenbedrijven, bouwbedrijven, waterschappen en natuurorganisaties.

 

Meer informatie over de arbeidsmarktmogelijkheden in jouw regio kun je bekijken bij SBB.

 

Praktische informatie

Je begint de opleiding breed en daarna ga je je specialiseren in Watermanagement, Urban Green Developmen, Groen, Grond & Infra  of Stedelijk Groen.

Je meldt je nu al aan voor een van de specialisaties, maar je kunt later nog overstappen.

 

Leefbare Stad & Klimaat is een 3-jarige BOL-opleiding op niveau 4. Als vooropleiding heb je een relevante niveau 3 opleiding, een overgangsbewijs naar havo 4 of een vmbo-diploma TL, GL of KB.

 

De opleiding is een afwisseling tussen lessen, gastlessen, excursies, (multidisciplinaire) projecten en stage bij bedrijven. Er is genoeg mogelijkheid om je te verdiepen in de richting die jij interessant vindt in de Leefbare Stad en Klimaat. Dat kan uiteenlopen van een specialisatie in bijvoorbeeld waterbeheer, groen ontwerp of voorbereiding op het hbo. Je komt in een vaste groep, maar zult ook projecten met studenten van andere richtingen uitvoeren, om zo goed te leren samenwerken en je blik op de projecten in de groene ruimte te verbreden.

 

Binnen je opleiding kun je kiezen uit specialistische of verdiepende keuzedelen, waarmee je je opleiding voor jou op maat samen stelt. Wat het beste bij jou past ontdek je gedurende je opleiding, en door je stage bij de bedrijven. Je coach begeleidt je bij het maken van een bewuste keuze.

 

Er is voor deze opleiding geen studiebijsluiter beschikbaar. 

Meer informatie over studiekosten en studiefinanciering vind je op de pagina Over het mbo.

Locaties
Wellant mbo Aalsmeer
Wellant mbo Amsterdam
Wellant mbo Dordrecht
Wellant mbo Houten
Wellant mbo Rijswijk
Wellant mbo Rotterdam
Groen, water en energie: thema's voor de toekomst

Ook interessant

Watermanagement

Watervraagstukken zijn overal. Moeten de dijken hoger of zijn er andere oplossingen? Hoe voorkom je dat een natuurgebied verdro...

Lees meer

Urban Green Development

Ben jij een groene denker en doener? Ben je nieuwsgierig, ambitieus, geïnteresseerd in natuur, milieu en de buitenwereld? Wil j...

Lees meer

Stedelijk groen

Werk mee aan een groenere wereld Het is vaak lastig om de natuur de ruimte te geven in de stad of in een dorp. Daar ligt de uit...

Lees meer

Groen, Grond & Infra

Overal in het land wordt gewerkt aan steden en parken. Met grote machines. Het zijn uiteenlopende klussen. Vandaag grond storte...

Lees meer