Vergroen de stad met je innovatieve ideeën!

 

Hoe houden we de stad leefbaar, duurzaam en toekomstbestendig? Door de stad te vergroenen!

Omdat de ruimte beperkt is, vind je steeds meer innovatief groen terug in de stad, zoals op daken, gevels, in bestrating, of in drijvende parken. Je volgt je opleiding in een regio waar innovatie belangrijk is en waar veel bedrijven zitten die hier mee bezig zijn. Ben jij deze groene denker en doener? Ben je nieuwsgierig, ambitieus, geïnteresseerd in natuur, milieu en de buitenwereld? Wil je het verschil maken in de stad van morgen? Schrijf je dan in voor deze opleiding!

Deze opleiding is onderdeel van de opleiding Leefbare Stad & Klimaat. Je begint breed en daarna ga je je specialiseren.

Wat ga je leren?

De vraag vanuit het bedrijfsleven en de maatschappij naar urban greeners is groot. 

Zonder groen is elke stad onleefbaar. Vroeger waren de parkjes en groenstroken vooral bedoeld voor rust en recreatie. Maar alle vernieuwingen zijn er nu op gericht om groen ook steeds slimmer in te zetten voor de leefbaarheid en veiligheid. Denk aan daktuinen gecombineerd met zonnecollectoren, verticale (groente)tuinen, slimme groenstroken die bijdragen aan de energievoorziening, waterberging en klimaatbeheersing.

 

Er zijn experts nodig met kennis van deze nieuwe ontwikkelingen, maar die dat ook kunnen vertalen naar praktische toepassingen. Zij kunnen de vakkennis en vakvaardigheden uit de groene wereld samen met inwoners inzetten om zo de stedelijke omgeving te vergroenen.

 

Wat voor student zoeken wij?

  • Je bent nieuwsgierig en onderzoekend.
  • Je houdt ervan om je te verdiepen in een probleem.
  • Je kunt dingen praktisch oplossen.
  • Je bent geïnteresseerd in nieuwe technologie en de maatschappij.
  • Je hebt een beetje groen bloed; je bent geïnteresseerd in natuur, milieu en de buitenwereld.

 

Kortom: jij bent een groene denker en doener!

 

Wat ga je leren?

Je leert te werken met nieuwe technologie in combinatie met het vakmanschap en de kennis uit de groene sector. Aan de ene kant heb je kennis van klimaatbeheersing door slim gebruik te maken van diverse groene gebieden in de stad. Aan de andere kant weet je ook hoe zoiets kan worden aangelegd. Zo kun je straks meedenken met projectontwikkelaars en bewoners maar ook de vakmensen aansturen die het kunnen

 

Bij deze BOL-opleiding krijg je de mogelijkheid om veel verschillende stages te lopen bij bedrijven en organisaties die zich bezig houden met de innovatieve groene stad.

Wat ga je worden?

Je hebt met deze opleiding op niveau 4 een goede basis om projecten te leiden, omdat je veel kennis hebt en ook dicht bij de uitvoering staat. Dat is een combinatie waar veel vraag naar is.

 

Je werkt straks bijvoorbeeld als projectleider bij een gemeente, een architectenbureau, bij groen stedelijke projecten, een stadsboerderij, innovatieve bedrijven die werken in de circulaire economie. Ook kun je werken bij een bedrijf dat zich bezig houdt met dak- en gevelgroen.

 

Doorstroom naar hbo

Doorstroom naar het hbo is zeer goed mogelijk. Logische doorstroom is bijvoorbeeld naar: Urban Green hbo in Almere bij de Aeresgroep of Landscape and Environment Management (LEM) in Delft bij Hogeschool  Inholland.

 

Meer informatie over de arbeidsmarktmogelijkheden in jouw regio kun je bekijken bij SBB.

 

Praktische informatie

Niveau en duur van deze opleiding

Niveau 4: Opzichter/uitvoerder groene ruimte; (crebo 25617), 3 jaar.

 

Toelatingseisen

Vmbo gemengde leerweg of theoretische leerweg (eventueel kaderberoepsgerichte leerweg, na intakeprocedure met een positief studieadvies) voorkeur wiskunde en biologie en/of natuurkunde en/of scheikunde.

 

Je kunt ook toegelaten worden als je beschikt over een overgangsbewijs havo 3 naar havo of over mbo niveau 3.
Deze opleiding is onderdeel van de opleiding Leefbare Stad & Klimaat. Je begint breed en daarna ga je je specialiseren.

 

Er is voor deze opleiding geen studiebijsluiter beschikbaar.

 

Meer informatie over studiekosten en studiefinanciering vind je op de pagina Over het mbo.

Locaties
Wellant mbo Amsterdam
Wellant mbo Houten
Wellant mbo Rotterdam
Wellant mbo Rijswijk
Bekijk de uitdagingen van groen in de stad

Ook interessant

Stedelijk groen

Werk mee aan een groenere wereld Mensen hebben behoefte aan groen om zich heen. Want groen staat voor een gezonde en veilige le...

Lees meer

Leefbare Stad & Klimaat

Ben je geïnteresseerd in de klimaatverandering, de meerwaarde van groene leefomgeving in de stad, de inrichting en het onderhou...

Lees meer

Watermanagement

Nederland en water horen bij elkaar. Door de jaren heen hebben we veel kennis opgedaan in het oplossen van complexe watervraags...

Lees meer