Stage in de onderbouw

Tijdens stage doe je werkervaring op. Je kunt dat wat je op school al hebt geleerd, in praktijk brengen. Het kan zijn dat je een periode alleen maar stage moet lopen of dat je bijvoorbeeld twee dagen in de week op school bent en de rest op je stage.

 

Voor leerlingen die nog nooit op stage zijn geweest, hebben we de oriënterende stage. Deze is handig om te zien wat je kunt verwachten als je later zelf in je beroep aan het werk gaat. Dan merk je ook of je het werk leuk vindt om te doen.

 

Maatschappelijke Stage (MaS)

We hebben ook Maatschappelijke Stage (MaS). Tijdens deze stage werk je als vrijwilliger en ontdek je hoe het is om iets voor anderen te betekenen.

Omdat je in de onderbouw vaak te jong bent voor een Maatschappelijke Stage heeft onze school ervoor gekozen om zoveel mogelijk groepsstages onder schooltijd te doen. Je gaat dan zes tot zeven ochtenden bij verschillende instanties aan de slag. Met een groepje leerlingen geef je onder begeleiding van een docent bijvoorbeeld workshops in Verpleeghuis Oudshoorn of dagopvang van Noorderbrink, een hele ervaring! Of je werkt aan een kerstactie voor een goed doel.

Stage in de bovenbouw

In de bovenbouw ga je individueel aan de slag en loop je stage bij bedrijven waar jouw interesses liggen. Bijvoorbeeld bij een bakkerij, bloemist, dierenwinkel, hovenier, kinderboerderij, tuincentrum of licht- & geluidbedrijf. Zo doe je ervaring op en kun je kijken of dat werk bij jou past.

Tijdens je stage word je begeleid door school en op de stageplek zelf is ook altijd iemand aan wie je alles kan vragen.

Projecten

Naast het leren uit boeken kun je ook leren door iets te onderzoeken en opdrachten uit te voeren. Naast de gewone lessen werk je voor een aantal vakken daarom samen in projecten. Hoe kom je bijvoorbeeld aan schoon drinkwater, uit hoeveel procent water bestaat je lichaam en welke dieren leven er in het water? Tijdens projecten leer je ook werken aan PowerPoints, video's en fotopresentaties.