Wellant vmbo is een goede basis voor je toekomst. Natuurlijk leer je op school van alles over bloemen, dieren, bomen, koken, economie, handel en techniek. Met ons diploma kun je daarin verder studeren. Bijvoorbeeld op Wellant mbo. Of je gaat naar één van de andere beroepsrichtingen binnen het mbo. Met een Wellant vmbo diploma op zak kun je alle kanten op.

 

“Mijn naam is Merel de Zwijger. Ik heb twee jaar geleden examen gedaan op het Wellant in Alphen. Zowel de docenten als de vakken hebben ervoor gezorgd dat ik mijn creatieve kant goed heb ontwikkeld. De docenten hebben mij ook geleerd mijn eigen keuzes te maken. Ik vond dat altijd best lastig. Bij mijn opleiding nu (ID College Leiden, kappersopleiding) heb ik daar veel aan, want elk kapsel is anders. Deze opleiding is erg leuk omdat je heel veel leert. Ik vind het fijn als klanten tevreden de deur uit gaan.”

 

“Ik ben Flip. Ik ga nu naar het Wellant mbo in Rijnsburg en daar doe ik de opleiding Plantenteelt. Op mijn vorige school, Wellant vmbo Alphen aan den Rijn, kreeg ik ook al les in plantenteelt en daar heb ik nu voordeel van. Leren vond ik lastig, omdat ik dyslexie heb. Op het Wellant werd ik goed begeleid en ze hebben mij altijd goed geholpen. De school is ook niet zo groot, je kent daar iedereen. Dat heb ik altijd erg fijn gevonden.”

 

Doorstroomschema vmbo