Kennismaking

Voor de zomervakantie word je uitgenodigd om kennis te maken met je klas, de mentor en met de school. Aan de start van het eerste schooljaar is er een speciaal introductieprogramma. Tijdens de introductiedagen krijg je veel les van de mentor. Zo leer je de klas goed kennen en ga je met een gerust gevoel de zomervakantie in.

De eerste weken

Als je net op school komt is het best een beetje wennen. Gelukkig heb je jouw mentor of coach al ontmoet en weet je bij wie je in de klas komt. Iedereen op school helpt je om je weg te vinden. De eerste week is er een speciaal introductieprogramma. Tijdens de introductiedagen krijgen de leerlingen veel les van de mentor. In deze mentor-lessen leer je onder andere hoe je rooster werkt en hoe je huiswerk kunt maken. Voor je het weet ben je gewend op Wellant vmbo.

Benodigdheden

Als je naar het vmbo gaat heb je schoolboeken en ander lesmateriaal nodig. Hoe je deze boeken moet bestellen, krijg je voor de zomervakantie te horen. Je krijgt dan ook een lijst met aan te schaffen spullen, zoals een etui en agenda.

Trajectplanner

De docenten zetten je huiswerk in Trajectplanner, zo kunnen jij en je ouders thuis inloggen en je huiswerk bekijken. Trajectplanner maakt het een stuk makkelijker om een goede planning voor je huiswerk te maken.

Leren met de iPad

Bij ons leer je bij ons niet alleen uit boeken, maar ook van en met elkaar én met de iPad. Na de zomervakantie gaan alle brugklasleerlingen met een iPad naar school. Dat betekent dat je jouw eigen iPad meeneemt. Voor de start van het nieuwe schooljaar ontvangen je ouders informatie over digitaal onderwijs en de voordelen daarvan en zal er informatie gegeven worden over de bestelprocedure en betaling.