Kookklas

Vind je het leuk om te koken? Wil je alles te weten komen over waar het eten vandaan komt? En alles leren over voeding en gezondheid? Dan zit je goed bij Wellant Chr. vmbo Alphen aan den Rijn!  

 

Hoe werkt de Kookklas?  

De Kookklas wordt binnen het vaste schoolprogramma aangeboden. Je volgt dus gewoon het rooster. Elke week wordt een vast gedeelte (dagdeel) in het rooster gereserveerd voor de Kookklas. Je krijgt dan theorielessen en volgt daarnaast praktijklessen. 

 

Wat leer je er allemaal?  

Je leert alles over waar ons voedsel vandaan komt. Hoe het groeit en bloeit. En waarom het belangrijk is om goed en gezond te eten. Tijdens de kooklessen leer je ook om samen te werken en hoe je moet improviseren. Ook al heb je allemaal hetzelfde recept, de resultaten kunnen weleens verschillen! Je kunt zo je schooltijd combineren met iets dat je echt leuk vindt. Je gaat een superleuke tijd tegemoet.  

Belangrijk om te weten: de Kookklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd voor de Kookklas. De Kookklas maakt geen onderdeel uit van je examen maar je krijgt naast je vmbo-diploma wel een Kookklascertificaat.  

Carrousel

In de onderbouw maak je kennis met verschillende praktijkvakken. Dit noemen we de carrousel. Je krijgt elke week een dagdeel carrousel. Tijdens deze lessen leer je hier van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en duurzaamheid. Daarnaast leer je goed samenwerken en ontdek je waar je goed in bent. Het is een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen! Je legt al je ervaringen vast in een digitaal boek. Dit boek kun je tijdens je loopbaangesprekken met je coach gebruiken om te laten zien waar je goed in bent.