Kennismaking

Voor de zomervakantie is er voor alle toekomstige brugklassers een kennismakingsochtend. Op deze ochtend leer je alvast je mentor en je nieuwe klasgenoten kennen. Je ouders worden uitgenodigd om ‘s avonds op school te komen voor een eerste kennismaking met de mentor.  

De eerste weken

Als je net op school komt is het best een beetje spannend. Gelukkig heb je jouw mentor al ontmoet en weet je bij wie je in de klas komt. Iedereen op school helpt je om je weg te vinden. In de mentorlessen leer je onder andere hoe je rooster werkt en hoe je huiswerk kunt maken. Ook wordt er aandacht besteed aan elkaar leren kennen en elkaar accepteren voor wie je bent. Voor je het weet ben je gewend op Wellant vmbo Amersfoort.

Indeling van de klassen

Bij de indeling van de klassen kijken we eerst naar het advies van je basisschool en hebben we een gesprek met jouw juf of meester. We kijken ook naar je woonplaats en of je hebt aangeven dat je graag bij iemand in de klas wilt.
Je komt dan bij ons in de BB/KB brugklas, de KB/GL brugklas of de mavo/TL brugklas.

 

Benodigdheden

Als je naar het vmbo gaat heb je schoolboeken en ander lesmateriaal nodig. Hoe je deze boeken moet bestellen, krijg je voor de zomervakantie te horen. Je krijgt dan ook een lijst met aan te schaffen spullen, zoals een etui en agenda.

Trajectplanner

De docenten zetten je huiswerk in Trajectplanner, zo kunnen jij en je ouders thuis inloggen en je huiswerk bekijken. Trajectplanner maakt het een stuk makkelijker om een goede planning voor je huiswerk te maken.