Kennismaking

In juni worden jij en je ouders uitgenodigd om kennis te maken met je mentor. Ook worden je ouders geïnformeerd over de belangrijkste zaken op de jaarkalender.

De eerste weken

Als je net op school komt is het best een beetje spannend. Gelukkig heb je jouw mentor al ontmoet. Iedereen op school helpt je om je weg te vinden. In de mentor-lessen leer je onder andere hoe je rooster werkt en hoe je huiswerk kunt maken. Voor je het weet ben je gewend op Wellant vmbo Anna Hoeve.

Benodigdheden

Als je naar het vmbo gaat heb je schoolboeken en ander lesmateriaal nodig. Hoe je deze boeken moet bestellen, krijg je voor de zomervakantie te horen. Je krijgt dan ook een lijst met aan te schaffen spullen, zoals een etui en agenda.

Leren met de iPad

Bij ons leer je bij ons niet alleen uit boeken, maar ook van en met elkaar én met de iPad. Na de zomervakantie gaan alle brugklasleerlingen met een iPad naar school. Dat betekent dat je jouw eigen iPad meeneemt. Voor de start van het nieuwe schooljaar ontvangen je ouders informatie over digitaal onderwijs en de voordelen daarvan en zal er informatie gegeven worden over de bestelprocedure en betaling.

Indeling van de klassen 

Je wordt ingedeeld in een klas op basis van je instroomniveau. Als het instroomniveau bij meerdere leerlingen hetzelfde is, wordt er gekeken naar je woonplaats.  

Huiswerkbegeleiding  

Als je moeite hebt om het huiswerk helemaal zelfstandig thuis te maken, kun je daarbij op school begeleid worden.  

Bijles  

Vind je sommige dingen van een vak moeilijk, dan kun je bijles krijgen. Dit gebeurt op afspraak. Eerst wordt er gekeken wat je al zelf gedaan hebt. Als blijkt dat je nog meer zelf kunt doen, gebeurt dat eerst. Mocht het dan nog steeds niet lukken, dan kun je bijles krijgen.  

Kanjertraining 

Naast de mentorgesprekken krijg je ook met de hele klas Kanjertraining. De mentor is hier speciaal voor opgeleid. Hierbij worden verschillende maatschappelijke onderdelen behandeld, leer je opkomen voor jezelf en rekening houden met anderen. 

Trajectplanner 

Als je huiswerk krijgt, zet je docent dit ook in de Trajectplanner. Zo kun je thuis inloggen en je huiswerk bekijken. Trajectplanner maakt het een stuk makkelijker om een goede planning voor je huiswerk te maken. Ook je toets-resultaten worden in de planner geplaatst zodat je ouders je resultaten kunnen volgen.