De schoolse vakken

Net als op andere scholen krijg je bij ons vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde, NASK (natuur- en scheikunde), biologie, mens en maatschappij en Duits (alleen bij GL).

Praktijkvakken

Leren door doen. In de eerste en tweede klas volg je praktijklessen. Deze lessen hebben allemaal te maken met groen. De lessen zijn opgedeeld in blokken van 12 weken en wisselen per periode, zodat je steeds iets anders doet. Samenwerken staat centraal tijdens deze lessen.

Themaklassen

Naast het volgen van de reguliere programma kun je ook themaklassen volgen door te kiezen voor bijvoorbeeld de paardenklas of de kookklas.  Je krijgt dan twee uur per week les waarin je alles leert over wat jij echt leuk vindt.

Onderbouw

In de onderbouw ligt de nadruk op je persoonlijke vorming. Je leert actief en zelfstandig te leren. Vanaf leerjaar 1 kijken we hoe jij het beste leert, welke thema’s het beste bij jou passen en hoe zelfstandig je bent. Zodat je op jouw niveau alle kerndoelen van de onderbouw haalt.

Bovenbouw

Hier bereid je je voor op het mbo of havo en volg je het examenprogramma. De school plaatst je in de leerweg die past bij de manier waarop jij het beste leert. Meer praktijk of meer theorie. Afhankelijk van de gekozen leerweg doe je examen in een aantal algemene vakken en jouw vakkenkeuze uit het profiel Groen. Doe je TL/mavo dan volg je, in plaats van een beroepsgericht vak, een extra algemeen vak. Volg je de GL of TL/mavo, dan maak je ook een sectorwerkstuk. Doe je TL/mavo dan volg je, in plaats van een beroepsgericht vak, een extra algemeen vak. Je maakt dan ook een sectorwerkstuk.

Profiel Groen

Je doet straks examen in het profiel Groen. In het vernieuwde examenprogramma kun je straks kiezen uit een aantal keuzevakken. Vier vakken moet je verplicht afronden. Doordat je kunt kiezen uit verschillende vakken kun je onderzoeken welke opleiding of beroep het best bij je past. Soms is dat kiezen best lastig. Dan helpen we daarbij. Die begeleiding noemen we LOB, loopbaanoriëntatie en -begeleiding. De keuzevakken die wij bieden zijn: tuinontwerp en aanleg, groene machinepark, bloemwerk, houden van dieren en voeding, hoe maak je het? Zo ontdek jij wat je met Groen allemaal kunt gaan doen.