We hebben in april de Gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum gekregen! Hiermee laten wij zien dat onze schoolkantine gezond is ingericht. De schaal werdop 16 april tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine persoonlijk uitgereikt door Schoolkantine brigadier van het Voedingscentrum.

 

We hebben hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar bij de Wellant Tap. Onze leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. 

 

We hebben de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

 

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine