Wellant goes international

We vinden het belangrijk dat je meer van de wereld kent dan alleen Nederland. Bij verschillende vakken leer je de wereldpas echt kennen. Zo leer je wereldgerechten maken tijdens de kooklessen. Leer je van alles over planten en bloemen, die niet in Nederland groeien. Bij maatschappijleer hebben we het over de verschillende culturen. En zelfs tijdens dierverzorging leer je waar de dieren oorspronkelijk vandaan komen en wat dat voor effect heeft op de verzorging.

Als we gaan ontdekken welk beroep goed bij jou past, kijken we ook hoe er in het buitenland gewerkt wordt en welke kansen daar misschien ook voor jou zijn. Dus als je meer wilt weten over het buitenland, dan zit je bij Wellant goed! 

 

Wellant vmbo Anna Hoeve heeft al jaren een uitwisselingsproject met een school in het Spaanse Galicië. Je kunt je hiervoor opgeven om deel te nemen. Je zit dan bij Spaanse leerlingen in het gastgezin en ontdekken in korte tijd hoe het leven er daaraan toe gaat. Uiteraard komen de Spanjaarden ook bij ons te gast en maken ze kennis met onze cultuur. 

 

Buitenlandse reizen

In het derde schooljaar ga je op schoolreis naar het buitenland. Zo maak je kennis met een andere taal en een andere cultuur. Je beleeft een geweldige week in de Spaanse stad Barcelona. Hoogtepunten zijn een bezoek aan de Ramblas, Parc Güell, het museum van Salvador Dalí en voor de voetballiefhebbers: het stadion van FC Barcelona. Ieder jaar weer een reis vol cultuur en Spaanse passie! 

Hey ho, let's go!