Kookklas

Vind je het leuk om te koken? Wil je alles te weten komen over waar het eten vandaan komt? En alles leren over voeding en gezondheid? Dan zit je goed bij Wellant vmbo!  

 

Hoe werkt de Kookklas?  

De kookklas wordt binnen het vaste schoolprogramma aangeboden. Je volgt dus gewoon het vaste vmbo programma. Elke week wordt een vast gedeelte (dagdeel) gereserveerd voor de kookklas. Je krijgt theorielessen. En je volgt praktijklessen.  

 

Wat leer je er allemaal?  

Je leert alles over waar ons voedsel vandaan komt. Hoe het groeit en bloeit. En waarom het belangrijk is om goed en gezond te eten. Je kunt zo je schooltijd combineren met iets dat je echt leuk vindt. Je gaat een superleuke tijd tegemoet.

  

Belangrijk om te weten.  

De kookklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd voor de kookklas. De kosten bedragen zo'n 100 euro per jaar, maar verschillen per school. De kookklas maakt geen onderdeel uit van je examen maar je krijgt naast je vmbo-diploma wel een kookklascertificaat.  

 

Paardenklas

Gek op paarden? Kom dan eens kijken bij Wellant vmbo. Wij hebben de paardenklas. Dat maakt naar school gaan echt leuk!  

 

Hoe werkt de Paardenklas?  

Je doet gewoon het vmbo met vakken als Nederlands, Engels en aardrijkskunde. Daarnaast heb je elke week een ochtend of middag voor de paardenklas. Van paardrijden tot verzorgen. Je krijgt praktijklessen op een manege in de buurt. Met rijlessen van een deskundig instructeur. En als je al kunt paardrijden, worden de lessen daarop aangepast. Daarnaast leer je omgaan met paarden en leer je alles over onder andere de verzorging en de voeding. 

 

Belangrijk om te weten  

De paardenklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd voor de paardenklas. De kosten bedragen 190 euro per jaar. De paardenklas maakt geen onderdeel uit van je examen.

 

Carrousel

In de onderbouw krijg je ieder half jaar een ander praktijkvak. Dit noemen we de carrousel. Je krijgt elke week een dagdeel carrousel. Tijdens deze lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en je leert hier van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen!