Kleine, veilige school

Wellant vmbo de Groenstrook is een kleine en veilige school. We hebben ongeveer 650 leerlingen. Je voelt je er snel op je gemak. Onze docenten kennen vrijwel alle leerlingen. En jij leert snel alle docenten kennen. Dat geeft een vertrouwd gevoel.

Begeleiding

Je eerste aanspreekpunt is altijd je mentor. Hij of zij kent jou goed en je kunt bij je mentor met alles terecht. Maar soms heb je een beetje extra begeleiding of hulp nodig. Dat kan zijn omdat je dyslectisch bent, je niet lekker in je vel zit of omdat je last hebt van faalangst. We doen er alles aan om jou te helpen en zoeken samen met jou uit welke hulp je nodig hebt. Bijvoorbeeld door gesprekken met je te voeren of je een training te laten volgen. Als je dyslectisch bent, krijg je een dyslexiekaart. Hierop staat hoe de leraren het voor jou makkelijker kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld extra tijd krijgen voor het maken van toetsen.

Begeleiding op maat

Bij Wellant vmbo bieden we begeleiding op maat aan. Bijvoorbeeld als je extra ondersteuning nodig hebt om een diploma te halen. Je kunt deze begeleiding tijdens de lessen krijgen, maar ook buiten lestijd of buiten de school. Leerlingen met begeleiding op maat zitten vaak in kleinere klassen. Afhankelijk van testgegevens krijgen leerlingen wél of geen indicatie voor begeleiding op maat. De docent van de basisschool kan hierin adviseren.

Dyslexie

Heb je moeite met lezen of schrijven? Dan heb je misschien dyslexie. Als dyslexie is vastgesteld, is dat vaak al op de basisschool ontdekt. Voor ons is het belangrijk om te weten of je dyslexie hebt, want dan kunnen we je beter helpen. Je krijgt dan bijvoorbeeld extra tijd, een tekst met een groot lettertype of de tekst via een koptelefoon. Onze coördinator onderwijsondersteuning en de dyslexiecoaches bepalen op basis van je dyslexieverklaring samen met jou wat voor jou de beste ondersteuning is.

Trainingen

De meeste leerlingen zijn na een tijdje wel gewend aan de nieuwe school. Maar het kan zijn dat je jezelf erg druk blijft maken. Bijvoorbeeld bij een proefwerk, een spreekbeurt, of het stellen van een vraag in de les aan de docent. Misschien vind je het moeilijk voor jezelf op te komen, of vind je het af en toe moeilijk om met sommige klasgenootjes om te gaan. Helemaal niet erg, want we hebben speciale trainingen die je helpen daarmee om te gaan, zoals Rots en Water- en Sociale Vaardigheidstrainingen (SoVa).

Steunles

Vind je sommige dingen van een vak moeilijk, dan kun je steunles krijgen van een vakdocent. Dit gebeurt op afspraak. Eerst wordt er gekeken wat je zelf al hebt gedaan. Als blijkt dat je nog meer zelf kunt doen, gebeurt dat eerst. Mocht het dan nog steeds niet lukken, dan kun je in gesprek gaan met je mentor. Die kan je dan opgeven voor steunles.

Veiligheid in en om de school

We vinden het belangrijk dat jij te thuis voelt. Dit doen we onder andere door je te beschermen tegen agressie, geweld, seksuele intimidatie en discriminatie. En daar hebben we ook jouw hulp voor nodig. Dat is prettig voor jou, maar ook voor anderen.

 

We zorgen dat de gebouwen en de materialen waarmee je werkt aan strenge veiligheidseisen voldoen, zodat er met jou en je spullen vrijwel niets kan gebeuren. Voor je persoonlijke spullen, zoals de schooltas en mobieltje, hebben we een kluisje waarin je alles veilig op kunt bergen. Ook hangen er op een aantal belangrijke punten in school camera's, om alles in de gaten te houden. We vragen jou ook onze schoolregels re respecteren en aanwijzingen van het personeel op te volgen.