Kennismakingsavond

Aan het begin van het schooljaar worden je ouders uitgenodigd om kennis te maken met de nieuwe mentor(en). Ook worden je ouders geïnformeerd over het reilen en zeilen op school.

De eerste weken

Als je net op school komt is het best een beetje spannend. Gelukkig heb je jouw mentor of coach al ontmoet en weet je bij wie je in de klas komt. Iedereen op school helpt je om je weg te vinden. In de mentorles leer je hoe je rooster werkt en hoe je huiswerk kunt maken. Voor je het weet ben je gewend op Wellant vmbo.

Benodigdheden

Als je naar het vmbo gaat heb je schoolboeken en ander lesmateriaal nodig. Hoe je deze boeken moet bestellen, krijg je voor de zomervakantie te horen. Je krijgt dan ook een lijst met aan te schaffen spullen, zoals een etui en agenda.

Leren met de iPad

Bij ons leer je bij ons niet alleen uit boeken, maar ook van en met elkaar én met de iPad. Na de zomervakantie gaan alle brugklasleerlingen met een iPad naar school. Dat betekent dat je jouw eigen iPad meeneemt. Voor de start van het nieuwe schooljaar ontvangen je ouders informatie over digitaal onderwijs en de voordelen daarvan en zal er informatie gegeven worden over de bestelprocedure en betaling.

Indeling van de klassen

Je wordt ingedeeld in een klas op basis van je basisschooladvies.

Trajectplanner

Als je huiswerk krijgt, zet je docent dit ook in de Trajectplanner. Zo kun je thuis inloggen en je huiswerk bekijken. De trajectplanner maakt het een stuk makkelijker om een goede planning voor je huiswerk te maken. Ook je toetsresultaten worden in de planner geplaatst zodat je ouders je resultaten kunnen volgen.