Onze school is hard op weg om een ‘Eco-School’ te worden. Dit is een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Duurzaam omgaan met onze omgeving en materialen vinden wij belangrijk. Binnen het Eco-Schools programma richten wij ons op de thema’s Afval& Grondstoffen, Communicatie en Gezondheid & Hygiëne. Bij verschillende vakken komt duurzaamheid terug in de lessen. Door met duurzaamheid in de lessen bezig te zijn, leer je dat jijzelf invloed hebt op je leefomgeving. En dat je, door zelf bewuste keuzes te maken, kunt bijdragen aan een betere en groenere wereld.

 

Wij hebben we een gezonde schoolkantine en zorgen we voor een groene omgeving van de school. Daarnaast verminderen we ons afval en scheiden we wat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan en we doen mee aan de warme truiendag. 

 

Werkgroep Eco-Schools

Als je in de werkgroep Eco-Schools zit behoor je ook tot de Eco-Heroes van onze school, beoordeel je verschillende milieu-thema’s en kijk je met elkaar hoe je de school kunt verbeteren. Een voorbeeld hiervan is het watertappunt in de aula. Hier vul je je flesje water weer bij, in plaats van een nieuwe te kopen.

 

Bronzen certificaat

Inmiddels hebben wij het bronzen certificaat bemachtigd! De komende tijd werken we toe naar de volgende stap; het behalven van het zilveren certificaat.