Onze school is hard op weg om een ‘Eco-School’ te worden. Dit is een internationaal keurmerk voor duurzame scholen. Duurzaam omgaan met onze omgeving en materialen vinden wij belangrijk. Binnen het Eco-Schools programma richten wij ons op de thema’s Afval & Grondstoffen, Communicatie en Gezondheid & Hygiëne.

 

Bij verschillende vakken komt duurzaamheid terug in de lessen. Door met duurzaamheid in de lessen bezig te zijn, leer je dat jijzelf invloed hebt op je leefomgeving. En dat je, door zelf bewuste keuzes te maken, kunt bijdragen aan een betere en groenere wereld.

 

Wij hebben we een gezonde schoolkantine en zorgen we voor een groene omgeving van de school. Daarnaast verminderen we ons afval en scheiden we wat overblijft. We zetten de verwarming niet aan als de ramen open staan en we hebben posters opgehangen die docenten eraan herinneren om het licht uit de doen. Dit doen we om zo duurzaam mogelijk om te gaan met energie. 

 

Werkgroep Eco-Schools

Als je in de werkgroep Eco-Schools zit behoor je ook tot de Eco-Heroes van onze school, beoordeel je verschillende milieuthema’s en kijk je met elkaar hoe je de school kunt verbeteren. Een voorbeeld hiervan is het watertappunt in de aula. Hier vul je je flesje water weer bij, in plaats van een nieuwe te kopen.

 

Elk jaar zoeken we nieuwe leerlingen uit de eerste klas die ons team willen aanvullen. 

 

Groene Vlag

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om het ultieme doel te behalen: de Groene Vlag. En met succes!