Kookklas

Vind je het leuk om te koken? Wil je alles te weten komen over voeding en gezondheid? Dan zit je goed bij Wellant vmbo de Groenstrook!

 

Hoe werkt de Kookklas?

De Kookklas wordt binnen het vaste schoolprogramma aangeboden. Je volgt dus gewoon het vaste vmbo-programma. Elke week wordt er een dagdeel gereserveerd voor de Kookklas. Je krijgt theorielessen en je volgt praktijklessen.

 

Wat leer je er allemaal?

Je leert alles over waar ons voedsel vandaan komt. Hoe het groeit en bloeit. En waarom het belangrijk is om goed en gezond te eten. 

We gaan het in leerjaar 1 hebben over het ontbijt, de lunch en het avondeten. In leerjaar 2 gaan we de winkelstraat door. Van de bakker, naar de slager, tot aan de snackbar. In de bovenbouw breiden we het programma uit door te kijken naar gewoontes en eetpatronen van de bevolking uit verschillende werelddelen. Je kunt zo je schooltijd combineren met iets dat je echt leuk vindt. Je gaat een superleuke tijd tegemoet.

 

Belangrijk om te weten

De Kookklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd voor de Kookklas. De kosten bedragen zo'n 80 euro per jaar. De Kookklas is een keuzeonderdeel van profiel Groen in de bovenbouw en telt mee voor je examen.

Je maakt je keuze voor leerjaar 1 en 2. Het is niet mogelijk om over te stappen naar een andere themaklas of de vrije carrousel. Na het tweede jaar maak je de keuze om door te gaan met leerjaar 3 of 4. 

Paardenklas

Gek op paarden? Kom dan eens kijken bij Wellant vmbo. Wij hebben de Paardenklas. Dat maakt naar school gaan echt leuk!

 

Hoe werkt de Paardenklas?

Je doet gewoon het vmbo met vakken als Nederlands, Engels en aardrijkskunde. Daarnaast heb je elke week 3 uur voor de Paardenklas. Van paardrijden tot verzorgen. Je krijgt praktijklessen op een manege in de buurt. Met rijlessen van een deskundig instructeur. En als je al kunt paardrijden, worden de lessen daarop aangepast. Daarnaast leer je omgaan met paarden en leer je alles over onder andere de verzorging en de voeding.

 

Belangrijk om te weten

De Paardenklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd voor de Paardenklas. De kosten bedragen ongeveer 290 euro per jaar. Dit is inclusief vervoer naar de manege en excursies, maar exclusief de kleding. De Paardenklas maakt geen onderdeel uit van je examen maar je krijgt naast je vmbo-diploma wel extra certificaten.

 

Tecklas

Ben je technisch, nieuwsgierig en vindingrijk? Dan zit je goed bij de Tecklas van Wellantcollege. Hier krijg je de kans om jouw kwaliteiten te onderzoeken en te ontwikkelen. Met de Tecklas kun je je schooltijd combineren met iets dat je echt leuk vindt.

 

Hoe werkt de Tecklas?

De Tecklas wordt binnen het vaste vmbo schoolprogramma aangeboden. Binnen dat vaste programma volg je 3 uur per week Tecklas. Elke week wordt er een vast gedeelte (dagdeel) voor gereserveerd. Je werkt dan aan verschillende praktijkopdrachten.

 

Wat leer je er allemaal?

Je maakt kennis met allerlei vormen van techniek. Je leert hoe je verschillende materialen kunt bewerken en hoe apparaten werken. Daarnaast leer je oplossingen bedenken, ideeën uitwerken en samenwerken. Ook is er aandacht voor thema’s als klimaat, duurzaamheid en de toepassing van nieuwe technieken. Want dat heeft de toekomst.

 

Belangrijk om te weten

De Tecklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt wel van je ouders een extra bijdrage gevraagd voor de Tecklas. De kosten bedragen ongeveer 80 euro per jaar. De Tecklas maakt geen onderdeel uit van je examen maar je krijgt naast je vmbo-diploma wel een extra Tecklas certificaat.

 

Carrousel

In de onderbouw krijg je iedere 12 weken een ander praktijkvak. Dit noemen we de carrousel. Je krijgt elke week een dagdeel carrousel. Tijdens deze lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en je leert hier van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen!