Kennismaking

Voor de zomervakantie word je uitgenodigd om kennis te maken met je klas, de mentor en met de school. Aan de start van het eerste schooljaar is er een speciaal introductieprogramma. Tijdens de introductiedagen krijg je veel les van de mentor. Zo leer je de klas goed kennen en ga je met een gerust gevoel de zomervakantie in. 

 

De eerste weken

Als je net op school komt is het best een beetje spannend. Gelukkig heb je jouw mentor al ontmoet en weet je bij wie je in de klas komt. Iedereen op school helpt je om je weg te vinden. In de mentor-lessen leer je onder andere hoe je rooster werkt en hoe je huiswerk kunt maken. Voor je het weet ben je gewend op Wellant vmbo Houten.

 

Indeling van de klassen

Je wordt ingedeeld in een klas op basis van je instroomniveau en op basis van de informatie die wij hebben gekregen van de basisscholen. Zo hopen wij leuke klassen te maken waar je het snel naar je zin zult hebben.

 

Benodigdheden

Als je naar het vmbo gaat heb je schoolboeken en ander lesmateriaal nodig. Hoe je deze boeken moet bestellen, krijg je voor de zomervakantie te horen. Je krijgt dan ook een lijst met aan te schaffen spullen, zoals een etui en een iPad.

 

Digitaal leerlingvolgsysteem

De docenten zetten je huiswerk in Magister. Dat is ons digitale leerlingvolgsysteem. Zo kunnen jij en je ouders thuis inloggen en je huiswerk en cijfers bekijken. Magister maakt het een stuk makkelijker om een goede planning voor je huiswerk te maken.

 

Extra taal en -rekenles 

Vind je rekenen en taal moeilijk? Geen nood. Er is een oefenuur voor taal en rekenen opgenomen in het rooster. 

 

Leren met de iPad

Bij ons leer je bij ons niet alleen uit boeken, maar ook van en met elkaar én met de iPad. Na de zomervakantie gaan alle brugklasleerlingen met een iPad naar school. Dat betekent dat je jouw eigen iPad meeneemt. Voor de start van het nieuwe schooljaar ontvangen je ouders informatie over digitaal onderwijs en de voordelen daarvan en zal er informatie gegeven worden over de bestelprocedure en betaling.