Met leerwegen worden de verschillende niveaus in het vmbo bedoeld. Bij ons kun je examen doen in een aantal verschillende leerwegen. We leggen je de verschillen uit tussen de leerwegen zodat je weet wat je kunt verwachten.

 

Gemengde leerweg (GL=TL) 

De gemengde leerweg (GL) is voor leerlingen die het niveau van de theoretische leerweg hebben, maar het ook leuk vinden om praktisch bezig te zijn. Belangrijk om te weten is dat de toelatingseisen voor de gemengde leerweg hetzelfde zijn als voor de theoretische leerweg. Je doet hetzelfde schriftelijke examen, dat bestaat uit vijf theorievakken en één beroepsgericht vak. Je kunt doorstromen naar mbo niveau 4.
Doe je de gemengde leerweg en zijn je cijfers goed? Dan mag je in het examenjaar een extra vak volgen. Hiermee kun je een diploma theoretische leerweg halen. De gemengde leerweg is de start van de praktische route vmbo-mbo-hbo.  

 

Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) 

Vind je theorie belangrijk maar leer je ook graag door te doen? Dan past deze leerweg bij jou. Je doet examen in 4 of 5 theorievakken en een praktijkexamen. Je kunt doorstromen naar mbo niveau 3 en 4.

 

Basisberoepsgerichte leerweg (BB) 

Vind je het prettig dat leren uit boeken wordt afgewisseld met leren door te doen? Dan is deze leerweg op je lijf geschreven. Je doet examen in 4 theorievakken en een praktijkvak. Je kunt doorstromen naar mbo niveau 2.

 

 

In al onze leerwegen volg je naast algemene vakken ook een beroepsgericht programma. Dat gaat dan bijvoorbeeld over gezond eten, milieu, natuur en recreatie, zorg voor dieren, water en energie. Omdat duurzaam denken en doen steeds belangrijker wordt, besteden we daar ook aandacht aan. In het beroepsgerichte vak doe je ook stage-ervaring op. Bij ons op school worden lessen aangeboden in een inspirerende en duurzame omgeving waar theorie en praktijk elkaar afwisselen. Daarnaast bereiden wij je goed voor op het bedrijfsleven, waarin je je kennis weet toe te passen in praktische situaties.