Contact met ouders

De school vindt contacten met ouders erg belangrijk. Daarom zijn er verschillende momenten waarop ouders met de leraren van school in gesprek kunnen. Misschien hebben je ouders wel meer vragen of zijn er bijzondere omstandigheden. Dan kunnen ze hiervoor altijd een afspraak maken of bellen met de mentor of docent. Want soms is een telefoontje al genoeg. 

 

Algemene informatie sturen wij via onze nieuwsbrief voor ouders of per email. Aan het begin van het schooljaar organiseren wij een informatiavond voor de ouders. Na elke rapportvergadering volgen 'tien minuten gesprekken' waarin docenten en ouders met jou je ontwikkeling bespreken.

 

Via ons leerlingvolgsysteem blijven ouders op de hoogte van jouw voortgang. Zij hebben toegang tot onder andere de cijferlijst, de verzuimgegevens en het rooster. 

 

Schoolkosten

Je schoolboeken en ander noodzakelijk lesmateriaal worden aangeboden. De boeken of licenties voor digitaal lesmateriaal bestellen jij of jouw ouders zelf. De boekenpakketten worden thuis bezorgd. Je moet wel netjes met de boeken omgaan, want als je ze kwijt raakt of beschadigt krijgen je ouders hiervoor een rekening. Naast de boeken heb je schoolspullen nodig zoals een schooltas, agenda, etui met inhoud, rekenmachine, iPad, sportkleding e.d. Deze spullen koop je zelf. De iPad kan ook via de school worden aangeschaft met 30% korting. 

 

Vrijwillige ouderbijdrage

De school organiseert extra activiteiten die leuk en leerzaam zijn. Voorbeelden hiervan excursies. Hiervoor wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Deze activiteiten kunnen deel uitmaken van het onderwijsprogramma. Indien er geen betaling is ontvangen, wordt een alternatief lesprogramma geboden. Daarnaast biedt de school een aantal extra voorzieningen waar kosten aan verbonden zijn, bijvoorbeeld de schoolfotograaf. Je kunt kiezen of je hiervan gebruik wilt maken.