Groen denken en doen

Groen denken en doen. Dat is wat je bij ons kunt leren. Want Wellant vmbo is een school waar je veel leert over dieren, voeding, natuur en techniek maar ook over duurzaamheid en milieu. Dat is belangrijk in de wereld waarin jij opgroeit. Moestuinen, biologische markten, streekproducten, foodfestivals, tuinieren, eigen energie opwekken, afvalverwerking, noem maar op. Het gebeurt al volop om je heen. Maar ook elektrische auto's, zonnepanelen en daken van flats met mooie tuinen en kantoren met groene muren vol planten. Dat is de nieuwe groene wereld. Wil jij daar ook je steentje aan bijdragen? Dan is Wellant iets voor jou!

Duurzaam

Bij Wellant vinden we duurzaamheid belangrijk. Wat is duurzaamheid nou eigenlijk? Nou gewoon, dat je je flesje water weer vult in plaats van een nieuwe te kopen. Dat de verwarming niet aangaat als de ramen open staan. En dat we afval gescheiden inzamelen. Of de groene wand die door leerlingen en docenten is aangelegd op de patio. Zo maak je duurzaamheid ook leuk en leerzaam.

Duurzame tuin

In 2012 is Wellantcollege Houten gestart met project Duurzame Tuin. De Duurzame Tuin wordt ingezet als les- en leeromgeving voor vmbo-leerlingen. Naast onderwijs is er aandacht voor een duurzame relatie met anderen zoals buurtbewoners, organisaties en bedrijven. De tuin wordt gebruikt voor educatieve doeleinden (kennis van duurzame producten en hun onderhoud), zaaien, planten en oogsten van bloemen en groenten.