Wil je les krijgen in dingen die je leuk vindt en goed kunt? In leerjaar 1 en 2 hebben wij de Paarden-en de Kookklas. Zo neem jij je hobby gewoon mee naar school. En kies je niet voor de Kookklas of de Paardenklas, dan kies je voor de carrousel.
 

Kookklas  

Hier leer je waar ingrediënten voor een heerlijk gerecht vandaan komen en waarom het belangrijk is om goed en gezond te eten. Maar vooral samen lekker veel koken. Dat is natuurlijk het allerleukst!
Kijk hier naar onze kookklasfilm.

 

Hoe werkt de Kookklas?  

De Kookklas wordt binnen het vaste schoolprogramma aangeboden. Je volgt dus gewoon het vaste vmbo programma. Elke week wordt een vast gedeelte (dagdeel) gereserveerd voor de Kookklas. Je krijgt theorie- en je volgt praktijklessen.

Je kunt zo je schooltijd combineren met iets dat je echt leuk vindt. Je gaat een superleuke tijd tegemoet.  

 

Belangrijk om te weten

De Kookklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd voor de Kookklas. De kosten bedragen zo'n 80 euro per jaar. De Kookklas maakt geen onderdeel uit van je examen maar je krijgt naast je vmbo-diploma wel een kookklascertificaat. 

 

 

Paardenklas

Gek op paarden? Kom dan eens kijken bij Wellant vmbo. Wij hebben de Paardenklas.

Je krijgt praktijklessen op een manege in de buurt, met rijlessen van een deskundig instructeur. Daarnaast leer je omgaan met paarden en leer je van alles over onder andere de verzorging en voeding. Handig als je na de Paardenklas naar een paardenopleiding wilt. Kijk hier naar onze paardenklasfilm.

 

Hoe werkt de Paardenklas?  

Je doet gewoon het vmbo met vakken als Nederlands, Engels en aardrijkskunde. Daarnaast heb je elke week een ochtend of middag voor de Paardenklas. Van paardrijden tot verzorgen. Als je al kunt paardrijden, worden de rijlessen daarop aangepast. 

 

Belangrijk om te weten  

De Paardenklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd voor de Paardenklas. De kosten bedragen 175 euro per jaar. De Paardenklas maakt geen onderdeel uit van je examen.

  

Carrousel

Weet je nog niet waar je interesses liggen? Vind je heel veel dingen leuk en ben je gek op ontdekken? Dan is de carrousel wat voor jou! Hier krijg je les in thema's zoals sport & recreatie, kunst & natuur en techniek & transport. Zo ontdek je wat bij je past.

 

Hoe werkt de carrousel?

In de onderbouw krijg je ieder half jaar een ander praktijkvak. Dit noemen we de carrousel. Je krijgt elke week een dagdeel carrousel. Tijdens deze lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en je leert hier van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen!