Kennismaking  

Aan het begin van het schooljaar word je uitgenodigd om kennis te maken met je klas, de mentor en met de school. Aan de start van het eerste schooljaar is er een speciaal introductieprogramma. Tijdens de introductiedagen krijg je veel les van de mentor.  Zo leer je de klas goed kennen en ga je met een gerust gevoel de zomervakantie in. 

De eerste weken  

Als je net op school komt is het best een beetje spannend. Gelukkig helpt iedereen je op school om je weg te vinden. In de mentor-les leer je hoe je rooster werkt en hoe je huiswerk kunt maken. Voor je het weet ben je gewend op Wellant vmbo Klaaswaal.  

Benodigdheden 

Als je naar het vmbo gaat heb je schoolboeken en ander lesmateriaal nodig. Hoe je deze boeken moet bestellen, krijg je voor de zomervakantie te horen. Je krijgt dan ook een lijst met aan te schaffen spullen, zoals een etui en agenda. 

Leren met de iPad  

Bij ons leer je bij ons niet alleen uit boeken, maar ook van en met elkaar én met de iPad. Na de zomervakantie gaan alle brugklasleerlingen met een iPad naar school. Dat betekent dat je jouw eigen iPad meeneemt. Voor de start van het nieuwe schooljaar ontvangen je ouders informatie over digitaal onderwijs en de voordelen daarvan en zal er informatie gegeven worden over de bestelprocedure en betaling.  

Indeling van de klassen 

Je wordt ingedeeld in een klas op basis van je instroomniveau. Als het instroomniveau bij meerdere leerlingen hetzelfde is, wordt er gekeken naar je woonplaats. 

Trajectplanner 

Als je huiswerk krijgt, zet je docent dit ook in de Trajectplanner. Zo kun je thuis inloggen en je huiswerk bekijken. Trajectplanner maakt het een stuk makkelijker om een goede planning voor je huiswerk te maken. Ook je toets-resultaten worden in de planner geplaatst zodat je ouders je resultaten kunnen volgen.