Kookklas

Vind je het leuk om te koken? Wil je alles te weten komen over waar het eten vandaan komt? En alles leren over voeding en gezondheid? Dan zit je goed bij Wellant vmbo!

 

Hoe werkt de Kookklas?

De Kookklas wordt binnen het vaste schoolprogramma aangeboden. Je volgt dus gewoon het vaste vmbo programma. Elke week wordt een vast gedeelte (dagdeel) gereserveerd voor de Kookklas. Je krijgt theorielessen. En je volgt praktijklessen.

 

Wat leer je er allemaal?

Je leert alles over waar ons voedsel vandaan komt. Hoe het groeit en bloeit. En waarom het belangrijk is om goed en gezond te eten. Je kunt zo je schooltijd combineren met iets dat je echt leuk vindt. Je gaat een superleuke tijd tegemoet.

 

Belangrijk om te weten.

De Kookklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt van je ouders wel een extra bijdrage gevraagd voor de Kookklas. De kosten bedragen zo'n 100 euro per jaar, maar verschillen per school. De Kookklas maakt geen onderdeel uit van je examen maar je krijgt naast je vmbo-diploma wel een kookklascertificaat.

 

Tecklas  

Ben je technisch, nieuwsgiering en vindingrijk? Dan zit je goed bij de Tecklas van Wellantcollege. Hier krijg je de kans om jouw kwaliteiten te onderzoeken en te ontwikkelen. Met de Tecklas kun je je schooltijd combineren met iets dat je echt leuk vindt.  

 

Hoe werkt de Tecklas?  

De Tecklas wordt binnen het vaste vmbo-schoolprogramma aangeboden. Binnen dat vaste programma volg je 3 uur per week Tecklas. Elke week wordt er een vast gedeelte (dagdeel) voor gereserveerd. Je werkt dan aan verschillende praktijkopdrachten.  

 

Wat leer je er allemaal?  

Je maakt kennis met allerlei vormen van Techniek. Je leert hoe je verschillende materialen kunt bewerken en hoe apparaten werken. Daarnaast leer je oplossingen bedenken, ideeën uitwerken en samenwerken. Ook is er aandacht voor thema’s als klimaat, duurzaamheid en de toepassing van nieuwe Technieken. Want dat heeft de toekomst.  

 

Belangrijk om te weten  

De Tecklas maakt deel uit van het reguliere programma. Er wordt wel van je ouders een extra bijdrage gevraagd. De kosten bedragen 85 euro per jaar.  
De Tecklas maakt geen onderdeel uit van je examen maar je krijgt naast je vmbo-diploma wel een extra Tecklascertificaat. 

 

Carrousel

In de onderbouw krijg je ieder half jaar een ander praktijkvak. Dit noemen we de carrousel. Je krijgt elke week een dagdeel carrousel. Tijdens deze lessen maak je kennis met verschillende praktijkvakken en je leert hier van alles over de vakken bloem, groen, dier, koken en agrarische techniek. Samenwerken staat centraal binnen alle thema’s. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen!