Kennismaking  

Na een lange zomervakantie is het zover. Het is natuurlijk spannend om naar een nieuwe school te gaan. Daarom organiseren we in de eerste lesweek van het schooljaar introductiedagen op en rond de school. Zo leer je elkaar en de school beter kennen. Je leert bijvoorbeeld waar de diverse lokalen zijn, hoe je een agenda bijhoudt en wie je docenten zijn.

De eerste weken  

Gelukkig heb je jouw mentor of coach al ontmoet en weet je bij wie je in de klas komt. Iedereen op school helpt je om je weg te vinden. In de mentor-les leer je hoe je rooster werkt en hoe je huiswerk kunt maken. Voor je het weet ben je gewend op Wellant vmbo Madestein.  

Benodigdheden 

Als je naar het vmbo gaat heb je schoolboeken en ander lesmateriaal nodig. Hoe je deze boeken moet bestellen, krijg je voor de zomervakantie te horen. Je krijgt dan ook een lijst met aan te schaffen schoolspullen, zoals een etui en agenda. 

Leren met de iPad  

Bij ons leer je bij ons niet alleen uit boeken, maar ook van en met elkaar én met de iPad. Na de zomervakantie gaan alle brugklasleerlingen met een iPad naar school. Dat betekent dat je jouw eigen iPad meeneemt. Voor de start van het nieuwe schooljaar ontvangen je ouders informatie over digitaal onderwijs, de voordelen daarvan, de bestelprocedure en de betaling.  

Indeling van de klassen 

Je wordt ingedeeld in een klas op basis van je instroomniveau.

Huiswerkbegeleiding (HWB)

Minimaal twee dagen in de week organiseren we op school samen met externe trainers huiswerkbegeleiding. Je wordt op een rustige werkplek vakinhoudelijk geholpen. Ook helpen de trainers je met het leren plannen en structuur aanbrengen.

Magister 

Als je huiswerk krijgt, zet je docent dit ook in Magister. Zo kun je thuis inloggen en je huiswerk bekijken. Magister maakt het een stuk makkelijker om een goede planning voor je huiswerk te maken. Ook je toets-resultaten en absentiegegevens worden in de planner geplaatst zodat je ouders dit thuis kunnen volgen.