Bij ons kun je examen doen in de volgende leerwegen:

Gemengde leerweg (GL)

De gemengde leerweg (GL) is voor leerlingen die het niveau van de theoretische leerweg hebben, maar het ook leuk vinden om praktisch bezig te zijn. Je doet examen in vijf algemene vakken en een praktijkvak.

Bij ons op school wordt de gemengde leerweg aangeboden in een inspirerende en duurzame omgeving waar theorie en praktijk elkaar afwisselen. Daarnaast bereiden wij je goed voor op het bedrijfsleven, waarin je je kennis weet toe te passen in praktische situaties. De gemengde leerweg is de start van de praktische route vmbo-mbo-hbo.

Het is mogelijk om examen te doen in een extra theorievak. Dan moet je natuurlijk wel goede cijfers halen en het gaat altijd in overleg met school. Je diploma kan dan na het examen omgezet worden in het vmbo-diploma theoretische leerweg (TL).

Kaderberoepsgerichte leerweg (KB)

Als je liever in de praktijk bezig bent en het niet erg vindt om ook uit boeken te leren is de KB-richting geschikt voor jou. Je doet examen in vier algemene vakken.

Basisberoepsgerichte leerweg (BB)

Een beetje theorie, want zonder theorie geen diploma, maar liever leer je door te doen. Je doet examen in vier algemene vakken en een praktijkvak.